Унизително! Байдън е отказал среща на Денков, наети лобисти пробват поне за снимка с Блинкен

https://svobodnoslovo.eu/politika/unizitelno-baydan-e-otkazal-sreshta-na-denkov-naeti-lobisti-probvat-pone-za-snimka-s-blinken/125980 SvobodnoSlovo.eu
Унизително! Байдън е отказал среща на Денков, наети лобисти пробват поне за снимка с Блинкен

Президентът на САЩ е отказал да се срещне с българския премиер Николай Денков, научи Епицентър. бг от източници в ПП.

Както написахме преди два дни, премиерът Денков заминава на 7-8-9 февруари на официално или работно посещение в САЩ, което се организира от лобистите „Манатос и Манатос“. Те са наети срещу договор от 100 000 долара с партия "Продължаваме промяната", подписан от финансовия минисър Асен Василев, в качеството му на съпредседател на ПП.

Въпреки крупната сума явно интересът към отиващия си премиер на България във Вашингтон е нулев, след като администрацията на Белия дом е отказала да включи дори 3-минутна среща с него в графика на президента Байдън.

Лобистите обаче трябвало да заработят хонорара си и сега усилията им са насочени към среща на Николай Денков с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен или за поне снимка с него. Но и това се оказва трудно, защото към този момент такава среща все още не осигурена.

Ако и тя се провали, тогава посещението на Денков зад океана става безпредметно. А това е много унизително за амбициозния Денков, който се моли едва ли не като просяк да бъде приет във висшите управляващи среди в САЩ. Унизително е и за България, защото все пак отказът е не към туриста Денков, а към българския министър - председател. Унизително е, че за а първи път в историята на българската дипломация наета от политическа партия лобистка компания организира посещение на български премиер в чужбина. И на всичкото отгоре - дори срещу пари никой не иска да се види с този премиер, което е красноречива оценка за него.

На въпрос на Епицентър. бг - защо Денков толкова много настоява да се представи в САЩ, след като слиза от премиерския пост, от ПП обясниха, че академикът много искал да се похвали с успехите на кабинета за евроатлантизма и да си пришие всички заслуги в тази посока.

В същото време прави впечатление, че за 9 месеца, откакто е на премиерския пост, Николай Денков не е бил поканен за нито една официална външно-политическа визита, нито пък е поел домакинство на свой колега у нас. Всичките му външно-политически срещи са в рамките на Брюкселски инициативи. От тях най-запомняща бе срещата му с канцлера на Австрия Карл Нехамер, в рамките на Европейския съвет в Брюксел, която завърши с пълно фиаско за Денков и с отказ на Виена за пълноправното ни членство в Шенген.

А партия "Продължаваме промяната" дължи отговор на обществото с какви пари е заплатено на лобистите от САЩ, тъй като Законът за политическите партии в България не предвижда обществени средства от партийните субсидии да бъдат използвани за лобистка дейност.

Валерия Велева

Епицентър 

8 Коментара

Червената шапчица

преди 3 месеца

Вдовицата на Хю Хефнър описа първия му оргазъм с нея: Най-странните пет секунди в живота ми. Собственикът на Playboy се намазал с бебешко олио и пуснал ретро порно на четири телевизора, докато гледал в огледало на тавана, как прави секс с Кристъл. Като разбрал как се подготвя Байдън за срещата с българския премиер, Денков се изплашил и сам се отказал от среща с Джо.

Коментирай

Посетител

преди 3 месеца

Както се казва във вица: - И к'о пра'им ся? Язък за 100-те хилки!

Коментирай

Дъф

преди 3 месеца

Е що трябва бай Дън да си мърси обувките от влажния език на Денков??

Коментирай

Мишо

преди 3 месеца

Плъхът искал да оближе насраните мъдури на байгъна срещу солидно заплащане, за да покаже лоялността си но, антуража му отказал защото плъховете носят зараза а на дъртофела малко му трябва .

Коментирай

bat_petjo

преди 3 месеца

Ми хубаво , де, тагарето как отиде като пич, и, даже май те си го поканиха. И ни лобисти, ни мънисти, им трябваха, нещо като частно парти, пардон , посещение. Пък този не може ... Каква е разликата между двамата?

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Разликата м/у Магарев и Денков е,че Магарев е с език на мравояд,макар,че и той е облизал само задните отверстия на американските си господари,а плъхчето и за туй го не бива- то просто няма езиче,а с опашле не става!

Коментирай

Борис

преди 3 месеца

Разликата м/у Магарев и Денков е,че Магарев е с език на мравояд,макар,че и той е облизал само задните отверстия на американските си господари,а плъхчето и за туй го не бива- то просто няма езиче,а с опашле не става!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.