В какво сгреши Кирил Петков и съветниците му ? Надцениха се. Самозабравиха се

https://svobodnoslovo.eu/politika/v-kakvo-sgreshi-kiril-petkov-i-savetnicite-mu-nadceniha-se-samozabraviha-se/2427 SvobodnoSlovo.eu
В какво сгреши Кирил Петков и съветниците му ? Надцениха се. Самозабравиха се

В какво сгреши Кирил Петков и съветниците му ?

Надцениха се.

Властта и славата им подействаха като наркотик.

Самозабравиха се.

Не бяха готови. Дипломите, та дори и от Харвард , съчетани с някакъв професионален стаж някъде и липса на какъвто и да е управленски опит се оказаха недостатъчни.

Личният им живот няма никакво значение, освен ако не вреди на изпълнението на задълженията им. Личният живот е неприкосновен и пошлите медийни публикации нямат чистоплътни цели. Нито ще помогнат за решаване на проблемите в държавата, нито ще извисят авторите си. Няма да има „ Пулицър“ за медиите, които ровят в кофите за боклук и отдавна са продали душите си.

Управляващата коалиция няма бъдеще. ПП са неспособни и зависими. БСП се разяжда от вътрешни борби. ДБ е отровена от либералната и русофобска политика на Христо Иванов и Атанасов. ИТН са непредсказуеми. Опозицията няма как да се обедини. Възраждане никога няма да се простреля сама, съюзявайки се с ГЕРБ и ДПС.

Общото между всички е, че не им се пуска властта.За някои присъствието в парламента ще е последно, за други – ще се срине в пъти.

Това управление е обречено.

И всяко следващо ще бъде, ако субектите са същите. Вечните депутати или новите наши представители, за които властта е синоним на далавери и престъпно облагодетелствуване. Така ще е докато престъпленията остават ненаказани.

Христо Иванов заяви, че оставката на правителството ще минира съдебната реформа.

Каква съдебна реформа?

Какви закони се приеха?

Защо всички забравиха за Гешев и спящата прокуратура?

Защо Инспектората към ВСС работи години с изтекъл мандат, а депутатите, които трябва да изберат новия състав нехаят?

Защо няма номинации за шеф на КОНПИ, след като тримесечния срок по закона изтече?

Ако има наказания за вършените с десетилетия престъпления много от днешните управляващи ще са в затворите.

И ние сме виновни.

Виновни са тези, които игнорират изборите и остават в дома си, критикувайки във фейсбук или в кръчмите. Най- умните и най- знаещите, които нищо не правят. Самовлюбените.

Виновни са тези, които печелят 20, 30 или 50 лева за да продадат гласа си. Охолство за един ден .Безразличните.

Виновни са тези, които определят избора си на принципа на харесването, без да се замислят. Ентусиастите, които после страдат, но остават същите. Безотговорните.

Виновни сме всички.

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.