Ваня Григорова: ПП-ДБ-СС спечелиха на косъм и с този косъм искат да превземат всичко

https://svobodnoslovo.eu/politika/vanya-grigorova-pp-db-ss-specheliha-na-kosam-i-s-tozi-kosam-iskat-da-prevzemat-vsichko/127828 SvobodnoSlovo.eu
Ваня Григорова: ПП-ДБ-СС спечелиха на косъм и с този косъм искат да превземат всичко

Време е за дела, а не за думи, а партийните централи трябва да спрат да се месят в работата на СОС.

ПП-ДБ победиха на косъм на местния вот и с този косъм искат да спечелят всичко.

Това коментира общинският съветник Ваня Григорова в предаването "Тази сутрин" на Би Ти Ви, след като областният управител Вяра Тодева върна за ново разглеждане избора на председатели на комисии в СОС.

„Проблемът е чисто морален, защото ПП-ДБ да бяха тези, които обясняваха, че сега, веднага, спешно трябва да гласуваме за техен кандидат, за да можем да започнем работа в Столичния общински съвет. А след като гласуваха колегите за техен кандидат и той беше избран, те решиха, че трябва да блокират работата, защото искаха и петте комисии. Броят на комисиите беше разпределен спрямо избирателната тежест на всяка една група общински съветници. ПП-ДБ трябваше да получат пет комисии, тоест председателски места в 5 комисии. Проблемът е в това че, те настояваха да вземат всички основни комисии, всички най-големи“, каза тя.

Григорова обясни, че разговорите в дебатите на масата на преговорите са били, за да им се каже, че не може да взема всичко.

Не може да имате кмет с 4700 гласа разлика, не може три месеца столичани да чакат избор на председател на СОС само защото вие настоявате да е ваш и сега да няма избори на комисия, защото вие настоявате да превземете всички основни комисии, Нормално е  да има някакъв баланс в Столични общински съвет и да има демократичен контрол на това, което правят управляващите“, заяви още тя.

Корнелия Нинова работеше срещу БСП на местните избори в София, обяви бившият кандидат за кмет, а сега общински съветник от БСП-София Ваня Григорова пред БТВ.

Тя посочи, че атаката от "Позитано" 20 (централата на БСП за България) към "Леге" (мястото на БСП-София) не е новина. На "Възраждане", понеже се правят на опозиционери, е хубаво да се напомни, че благодарение на усилията на Костадин Костадинов бе избран кмета на София Васил Терзиев, изтъкна Ваня Григорова.

Вяра Тодева изпълни партийното назначение на ПП-ДБ и няма да постигне нищо, освен да забави с две седмици работата на Столичния общински съвет, коментира Григорова върнатото от областния управител на София решение за състава на комисиите в СОС и избора заместник-председатели.


Григорова, която оглави комисията по здравеопазване и социални въпроси в СОС, каза, че предпочитала транспорта, но такова било договорено в групата на левицата.

Запитана дали има компетенция в сферата на здравеопазването, Григорова попита: Дали всеки министър-председател има компетенция в здравеопазването, в социалната политика.

Столична община е отдала всички социални грижи на неправителствени организации. Това е изключително лошо, защото тези организации до голяма степен са безконтролни, каза Григорова пред бТВ и даде заявка да се бори срещу това. 

https://epicenter.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.