Въпреки че традиционно Турция е страната, на която вотът е най-натоварен в чужбина, посланикът на България Надежда Нейнски не е в Анкара

https://svobodnoslovo.eu/politika/vapreki-che-tradicionno-turciya-e-stranata-na-koyato-votat-e-nay-natovaren-v-chuzhbina-poslanikat-na-balgariya-nadezhda-neynski-ne-e-v-ankara/25747 SvobodnoSlovo.eu
Въпреки че традиционно Турция е страната, на която вотът е най-натоварен в чужбина, посланикът на България Надежда Нейнски не е в Анкара

За настоящите парламентарни избори секциите в южната ни съседка са с намален брой, заради което се получават струпвания от множество хора, които искат да упражнят вота си. Въпреки това посланикът ни не е в страната, за да разреши евентуално създали се проблеми.

Нейнски е в България и не се е връщала в Турция, откакто беше повикана обратно от правителството ни покрай създалото се напрежение между двете държави при организацията на изборите.

Самата Нейнски отказа да коментира защо е в България, но отношение взеха от Министерството на външните работи. Пред БТВ от ведомството съобщиха, че тя има работа в България и „ще се върне в Турция, след като приключи ангажиментите си", като уточниха, че не е прецедент даден посланик да отсъства от мисията си по време на избори.

По принцип временното отзоваване на посланик от дадена страна е дипломатически знак на една държава към друга, че първата не е съгласна с определени действия на втората. Фактът, че посланикът не е изпълнява функциите си дори и в този важен момент пък показва още по-ясно послание от страна на България към Турция.

Резултат с изображение за Надежда Нейнски

cross.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.