Върни се назад Одиторка осъди лидерите на ПП за клевета

https://svobodnoslovo.eu/politika/varni-se-nazad-oditorka-osadi-liderite-na-pp-za-kleveta/125498 SvobodnoSlovo.eu
Върни се назад Одиторка осъди лидерите на ПП за клевета

15 000 лв. обезщетение

Плащат и разноските по делото

Софийският районен съд определи съпредседателите на “Продължаваме промяната” (ПП) Кирил Петков и Асен Василев да платят 15 000 лева обезщетение на одиторката Добринка Михайлова, която са оклеветили.

През септември 2022 г. Петков и Василев дадоха брифинг пред сградата на Софийския затвор, като обявиха, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов (който сега е техен некоалиционен партньор - б. р.) трябва да е в сградата зад тях заради скандални злоупотреби при одита на европроектите в България, ръководен в предишни години от Добринка Михайлова. Впоследствие във видео, озаглавено “Това е Добринка. Не бъди като Добринка”, изготвено и разпространено от ПП се твърдеше, че тогавашната Изпълнителна агенция “Одит на средствата от ЕС” към Министерство на финансите с директор Михайлова, целенасочено не е подбирало за проверка проекти на приближени до ГЕРБ.

В исковата си молба Добринка Михайлова заявява, че е изпълнявала съвестно и без нарушения свята работа по одитите и агенцията е получавала високи оценки от партньорите в ЕС. Заради недоказаните клевети на двамата партийци от ПП по неин адрес е засегнато доброто ѝ име на специалист, оттогава се е влошило здравословното и емоционалното є състояние.
Петков и Василев са осъдени да платят и разноските по делото. Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

trud.bg

8 Коментара

Червената шапчица

6 months before

Зам.-посланикът на Украйна Анна Тертична: България е цел на руската пропаганда. Дезинформация е, че контраофанзивата ни е неуспешна. През 2022 г. Украйна си върна 50% от окупираните територии. През 2023 г. си върнахме още 50%. През тази година ще си върнем още едни 50%, а през следващата година ще ...

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

Краят на американската помощ за Киев е довела до кардинални промени, които биха могли да доведат до това Русия да придобие пълен контрол над Украйна. Това мнение изрази в сряда американският генерал в оставка Джак Кийн в интервю пред Fox News. ---- Предлагам на генерал Бен Ходжес да отиде и набие генерал Джак Кийн.

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

Еднаква е съдбата на всеки, който си дава гъза под наем. Муцинка Конфуций

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

И аз лъжа, знам, че и другите лъжат.. ама някои направо се насират от лъжи... --- Украйна порази цели в руския град Санкт Петербург през изминалата нощ, използвайки дрон местно производство, който прелетя 1250 км, заяви украинският министър по въпросите на стратегическите сектори на промишлеността Олександър Камишин, цитиран от Интерфакс Украйна, пише БТА. -- Абе, Камишин... ти срама нямаш ли, ве...

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

Американски полковник смята, че ударът на руските въоръжени сили по наемниците в Харков е „показателен“ 18.01.2024 г. 18:53 ч --- На всички е ясно, че Иран, С.Корея, и Китай ще предоставят оръжие на Русия, което да бъде ТЕСТВАНО в Украйна. Проблемът на Украйна и НАТО е, че те свършиха боеприпасите, а Русия и съюзниците и сега започват тестовете.

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

Копирано от статията - Лорер е имотен факир --- Остава без отговор най-важният въпрос - за съдебния спор с американския гражданин Себастиян Бретшнайдер, директор по корпоративното развитие на базираната в Ню Йорк фирма със същото име CTW. Адресът за кореспонденция с нея, посочен в сайта ѝ, е на "Чаталджа" 3. Имотите са продадени малко преди Бретшнайдер да защити пред съда обезпечителна заповед в размер на 730 602 лв. по бъдещо вземане в размер на 5 млн. лв. Във връзка с тази заповед и други финансови проблеми фирмата е подала молба за обявяване в неплатежоспособност.

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

Франция пое за една година командването на многонационални сухопътни сили на НАТО, наброяващи до 120 000 души, които ще бъдат разполагани в случай на необходимост в нейни страни членки. Това стана днес на церемония в Лил, предаде Франс прес --- Сега Путин ще умре от смях, все пак знаем в какво са силни французите, със шампанското и св ....те, все пак руската армия трябва да се облекчи след като марширува в Париж, не че не е ставало ...... дежавю...

Коментирай

Червената шапчица

6 months before

Леле, колко е тъпоо... Кристина Петкова: Не е обсъждано или договорено конкретно име за евроизборите --- Йордан Лечков - Скоро и твоят корем ще бъде надут от Кирил Петков.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.