Васил Терзиев дал 1 милион лева на фирма на координатор на Кирил и Асен

Основателят на „Терелик“ финансира бившия кадър на БСП и настоящ съпартиец Владислав Симов

https://svobodnoslovo.eu/politika/vasil-terziev-dal-1-milion-leva-na-firma-na-koordinator-na-kiril-i-asen/112566 SvobodnoSlovo.eu
Васил Терзиев дал 1 милион лева на фирма на координатор на Кирил и Асен

Основателят на „Терелик“ финансира бившия кадър на БСП и настоящ съпартиец Владислав Симов

Ситуацията в ПП по отношение на кандидат-кмета за София, Васил Терзиев, и областния координатор на партията за София-област, Владислав Симов, е изключително необичайна за българската политика.

 

Терзиев, който е основател на компанията "Терелик", вече е собственост на американската компания "Прогресс", е предоставил 1 милион лева на фирмата за почистване на Софийска област на ПП, управлявана от Владислав Симов. Това решение е лично и е извън рамките на финансирането на самата партия чрез средства, които довели до подкрепата на номинацията на Терзиев от Асен Василев.

 

Владислав Симов е основател и изпълнителен директор на фирмата за почистване "Доместина", където Васил Терзиев щедро внася част от приходите на "Терелик". Терзиев решава да финансира начинанието на Симов, който в момента е негов съпартиец, с 1 милион лева. Двамата споделят общата любов на Кирил Петков и Асен Василев към тях и към пълните банкови сметки, но и имат друга обща черта – синове са на комунистически номенклатурни личности.

 

При Терзиев дядо му, баща му, че и чичо му са били агенти на Държавна сигурност и високопоставени служители на репресивния апарат, от ПП признават, че тогава хората не са имали избор и за да не бъдат репресирани, тримата роднини на бъдещия кандидат-кмет се хванали на ДС хорото.

За Симов обаче мълчат тактично, тъй като младият координатор на ПП за София-област е син на червения бизнесмен Симо Симов, който зарежда с горива цяла столична област като собственик на „Симов Ойл”.

Комедията продължава, тъй като самият Владислав Симов и настоящ храненик на Терзиеве бил председател на Общинския съвет в село Антон като... представител на БСП. Днес пък кмет от левицата на Корнелия Нинова на същото село е брат му Андрей Симов.  Съоснователите на „Телерик” се познават от Американския университет в Благоевград, откъдето става и топлата връзка с Кирил Петков, Асен Василев и компания. За Терзиев се говори, че има уклон към духовното, тъй като първият обявен кандидат-кмет за столицата е и почитател на Бялото братство, разказват бивши служители на компанията.

 

Други признават, че от 2014 г. „Терелик“, малко преди да бъде придобита от американската „Прогресс“, е започнала да не изпълнява обещанията към екипа си. Стартирали са масови уволнения, които са били на по над 120 души наведнъж. Собствениците Георгиев, Терзиев и Димитър Таслаков, са обещали строеж на нова сграда, изкарали екипа си – над 600 души с жълти строителни каски за снимка и така… и до днес няма нова сграда. Бонусите са орязани, а конкурси за нови служители няма от години.

 

Според запознати Васил Терзиев и компания вадят секирата още преди да дойдат американските инвеститори, защото само с добри активи може да намерят място като „Прогресс” на фондовата борса, а последващата покупка на „Телерик” довела и до нови уволнения и преустрояване на старите муцуни на нови постове, като тримата „големи” – Терзиев, Таслаков и Георгиев, стават първенци в „Прогресс”.

 

Въпреки че нови назначения не се правят, през 2019 г. в екипа успява да намери място не кой да е, а братът на певеца Руши Видинлиев – Дениз Тургут. Той е прочут в IT средите като един от топ мениджърите по киберсигурност, а във фирмата му дават и ръководен пост. Той не е изцяло брат на изпълнителя, а полубрат, тъй като делят един баща, но са от различни майки.

Източник: Уикенд

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.