ВЛАСТТА НА ГЕРБ ЩЕ НИ СЕ СТРУВА ЦВЕТЕ ПРЕД ТОВА, КОЕТО ИДВА

https://svobodnoslovo.eu/politika/vlastta-na-gerb-shte-ni-se-struva-cvete-pred-tova-koeto-idva/111283 SvobodnoSlovo.eu
ВЛАСТТА НА ГЕРБ ЩЕ НИ СЕ СТРУВА ЦВЕТЕ ПРЕД ТОВА, КОЕТО ИДВА

 

Ще си плюе ли ГЕРБ на лицето ? Въпросът, поставен в “ Не се страхувай “ миналия понеделник, от тази сутрин има категоричен отговор. Да, вече се самооплю, продължително и напоително и размаза слюнката така, че унижението да стане видимо за всички. И то след серията обиди, проклятия и клетви, че ПП никога, ама никога няма да направят коалиция с ГЕРБ. И като следствие на тези заклинания видяхме как партията, управлявала 12 години, спечелила последните избори, пада унизена в краката на тържествуващия си противник - партията ПП, моли го за милост и му предава безвъзмездно и безусловно властта. Не тържествувайте, колкото и да Ви се иска ГЕРБ и нейният шеф да бъдат наказани, защото тяхното управление ще ни се струва цвете пред това, което идва. Ще си спомняте за Борисов с умиление. Сега към властта са се устремили хора, от които може да очакваме най-лошото. Опасявам се, че навлизаме в най-тежкия и най-опасния за България период от 1989 г. насам.

Защо така ? Да видим отначало какво се очаква да направи новото правителство ?

Първо, то ще трябва да се отблагодари на посолството, което го постави на власт. За начало ще изпразни арсеналите ни да даде на Зеленски исканите оръжия. Не изключвам да поощрят набирането на т.нар. “доброволци”за Украйна. За да покаже верноподаничество, властта ще включи България в групата на най-русофобските страни и ще прекъсва каквито останали канали за контакти имаме с Москва.

Второ, ще се втурне да вземa заеми. 1, 2, 5, 7 млрд евро - колкото му дадат. Парите са им необходими за заглушаване на недоволството, да заситят своите хора и покровители и да подготвят черните каси за местните избори наесен.

Трето, ще започне лов на вещици в страната. Привърженици на новите управници вече настояват за български Майдан и за насилие. Те искат кръв и са готови да я пролеят. Ще видим гонения, унищожаване на паметници, факелни шествия и демонстрации на сила и омраза.

Четвърто, ще засилят атаките срещу президента. От тяхна гледна точка той трябва да бъде капсулиран, обезсилен и ако може - лишен от право на глас в държавните дела. Радев се очертава като най-сериозната, ако не единствената преграда пред рушителите на държавата и те ще се стремят да го обезсилят с всички възможни средства. Румен Христов от СДС вече обяви, че щели да правят конституционно мнозинство и да заменят президента с НС. Това било стара идея, сега щели да я подновят. Сглобеното вече конституционно мнозинство ще е всъщност антиконституционен блок, чиято цел е да отреже всички кълнове на свободомислие и независимост и да превърне България от държава в подопечна територия.

Пето, ще гледат бързо да овладеят съдебната система, но не за да възцарят справедливост, а да я ползват като мощен инструмент за законно мачкане на политическите противници. Ще бързат да махнат Гешев и да сложат на негово място свой човек. Но тъй като Гешев е костелив орех, нищо чудно да опитат да го привлекат на своя страна срещу правото да разследва Борисов.

Шесто, ще искат да променят Конституцията така, че да не пречи на Истанбулската конвенция. Трябва им, за да убедят покровителите си колко са предани на евроатлантическата линия и на джендърските каузи. Под широкото определение за конституционни реформи могат да се промъкнат и други зловещи изненади, идеи за които циркулират сред новоуправляващите. Напр. превръщане на президентството в беззъба, чисто церемониална институция, допустимост на еднополовите бракове и взаимстване на разни модели на нацистките практики.

Седмо, ще почнат преговори за еврозоната и Шенген. От една страна ще гледат да лишат страната от валутните резерви ( в началото стана дума, че те искат да съсипят България ) и да ни направят солидарен длъжник по колосалните еврозадължения на Гърция, Испания, Франция и Германия. А Шенген ще е полезен най-вече за мутрите, които не обичат излишно да афишират самоличност.

С две думи, с това правителство тръгваме по пътя на Украйна и в момента сме там, където тази измъчена страна беше в навечерието на 2014 г. Убеден съм, че ще приложат един от основните методи на киевския режим - ще започнат да насаждат страх. Приказките за български Майдан, за кръв, за нуждата от насилие не са просто улични изцепки, а тест как ще реагирате на заплахите. Подминѐте ги и утре те ще Ви се стоварят на главите. Страхът е едно от основните оръжия да се държи народа в боязън и покорство и те ще го вкарат в употреба съвсем скоро. Вероятно ще използват за масовото сплашване старите мутри, чието завръщане на сцената ще можем да очакваме в скоро време.

За останалите неприятни изненади, които ни се готвят, ще говорим след малко и с Валерия Велева.

Още преди да са заели властта, либералните хубостници, джендърската мътилка и жълтопаветните кифли изплюха камъчето. Тази креслива прослойка вече не иска да управлява, само за да изсмуква държавата ; там работят да се премине към заличаването ѝ. Държавата не им трябва. Искат да станем протекторат на ЕС, ничия земя, управлявана отвън. Скоро ще чуем лозунги като : Стига с ваш’та кирилица, бе, какви Ботев и Вазов, каква Шипка, кой е Левски, ний граждани сме на Европа и света и нямаме нужда от такива. На глашатаите на тази шайка историята ни, държавата ни - дори в това безпомощно състояние - им пречат. Защо - ами ако се махне държавата, се освобождава територията. Така искат началниците им. И те козируват.

Как се стигна до този ужасяващ резултат ? Как партии, провалили се с гръм и трясък след седеммесечно некадърно, жалко управление, белязано от скандали и долни афери поеха отново властта ?

Важно е да разберем истината, особено щом сме жертва на чуждо политическо инженерство и висим на вносна управленска конструкция. Но още по-важно е да помислим как да се предотвратят зловещите перспективи и ще можем ли да прекъснем епилога на 1300-годишната ни драма, който сега се пише. Всеки трябва да реши първо сам за себе си, а после единомишлениците да се съберат. Ще поговорим за това след малко и с Валерия Велева.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 5 май 2023 г. по Евроком )

1 Коментара

Факт

преди 10 месеца

Всичко е вече изгубено. Търся си ламаринени гащи. Ако държавата не може да ме предпази от тези откачалки, поне ламарината ще може.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.