ВЛАСТТА НЕ Е КОНЦЕРТ ПО ЖЕЛАНИЕ

https://svobodnoslovo.eu/politika/vlastta-ne-e-koncert-po-zhelanie/118695 SvobodnoSlovo.eu
ВЛАСТТА НЕ Е КОНЦЕРТ ПО ЖЕЛАНИЕ

 

Вотът на недоверие не успя, провали се и протестът на миньорите и енергетиците. Стана ясно, че правителството не само не падна при този, то няма да падне и при следващия вот.

Причината е, че посолството, което дърпа конците, има интерес от това управление. То е негова рожба, може ли да го изостави. Напротив, трябва да ни се покаже, че властта тук не е концерт по желание. Сглобяването и изисква усилия, които не могат да отидат на вятъра. Опозицията може да върти парламентарни игри, да показва, че съществува, че е алтернатива и дори някакъв фактор, но ролята и е дотук.

Враговете на България още не могат да проумеят какъв късмет са ударили с това правителство. За един месец то им върши толкова работа, колкото предшествениците му за година. Ето сега, негодно да осигури необходимите приходи и да върже бюджета, то обявява, че ще иска нови заеми, размерът на които не смее да съобщи. Отпуска на час по лъжичка от противните новини, дава ни отровата на малки порции. Да свикваме. Стар трик на негодните управници - като не могат да осигурят нормалните стопански обороти те продават или теглят кредити.

Понеже вече не остана почти нищо за продаване, настъпва времето на заемите. Колкото може повече. С новия кредит властта ще си купува влияние, ще раздава пари на своите фирми, ще плаща на външните си покровители, ще потушава социално недоволство и, разбира се, ще се грижи за бъдещето си на далечни острови. Като имаме предвид нарастващите лихви и нерадостното ни икономическо състояние, заемът явно ще бъде с доста тежки условия за нас. Каквито и да условията, нашите негодници ще ги приемат - да не би те да връщат парите.

Замислим ли се за дълговата спирала, в която навлизаме не можем да не се запитаме : какво спечелихме като затворихме Кремиковци и блоковете на Козлодуй, спряхме Южен поток, като ликвидирахме Белене и разрушихме мавзолея. По-добре ли живее народа, по-богати ли станахме, по-независими, по-силни ли сме ? Голямата част от хората ще кажат - не. Останалите ще излъжат.

( Из предаването “ Не се страхувай “ с Васил Василев, излъчено на 16 октомври 2023 г. по Евроком )

2 Коментара

свободен

преди 6 месеца

ДА НО, ТОЗИ КОНЦЕРТ ГО СЛУШАТ И ГЛЕДАТ ГЛУХИТЕ И СЛЕПИТЕ.

Коментирай

друг индианец

преди 6 месеца

Причината е,че няма народ!Останалото...... Останалото напълнао се покрива с "оня виц",съгласно който,когато попитали командира на една войскова група защо не стреляли срещу противника,той отговорил "по десет причини...и кои са те?...ами,първо нямахме патрони...е,останалите няма защо да ги казвате"!Та и тук е така...няма народ...останалото е безсмислено!Просто,няма народ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.