Йончева: Не се съмнявам, че Борисов ще бъде осъден

https://svobodnoslovo.eu/politika/yoncheva-ne-se-samnyavam-che-borisov-shte-bade-osaden/25843 SvobodnoSlovo.eu
Йончева: Не се съмнявам, че Борисов ще бъде осъден

Журналистката Елена Йончева, която води листата на БСП в Хасково, вече се е свързала с адвокати и е категорично решена да заведе дело за клевета срещу лидера на ГЕРБ, който обяви, че тя е получавала милиони от държавата, за да прави репортажи и интервюта.

„Не знам откъде може да си измисли подобни лъжи. Той уронва не само моето име, но петни престижа на журналистическата професия. Аз не чух никаква истина. Документалните ми филми не са правени с бюджет от телевизията“, каза бившата приятелка на лидера на ПЕС Сергей Станишев по бТВ.

Изявлението й идва ден след като бившият министър на финансите Симеон Дянков потвърди думите на началника си Борисов, че от държавния бюджет са били платени крупни суми за репортажите на Йончева.

„Нямам никаква представа. Нищо не са ми плащали за филмите, които съм правила за БНТ. Когато истината излезе наяве и ако се докаже, че съм взимала пари, ще напусна политическата сцена и парламента. Но ако се докаже, че Борисов лъже, ако е мъж и има чест, и достойнство на държавник, тогава той да поеме отговорността и да напусне политическата сцена“, предизвика лидера на ГЕРБ Елена Йончева.

Според нея не може от позицията на два пъти министър-председател, от позицията на силата, Борисов да хвърля такава кофа с лъжи върху един човек, който 20 години е работил журналистическата професия и е дала най-доброто, на което е способна.

„Нямам никакво съмнение, че този човек ще бъде осъден“, каза тя.

Резултат с изображение за Бойко Борисов, Елена Йончева

transmedia.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.