Заявката на о. р. генерал Атанасов, съпредседател на Демократична България, че ще работят за импийчмънт на президента Радев, обещава повече гласове за ГЕРБ

https://svobodnoslovo.eu/politika/zayavkata-na-o-r-general-atanasov-sapredsedatel-na-demokratichna-balgariya-che-shte-rabotyat-za-impiychmant-na-prezidenta-radev-obeshtava-poveche-glasove-za-gerb/52433 SvobodnoSlovo.eu
Заявката на о. р. генерал Атанасов, съпредседател на Демократична България, че ще работят за импийчмънт на президента Радев, обещава повече гласове за ГЕРБ

Заявката на о. р. генерал Атанасов, съпредседател на Демократична България, че ще работят за импийчмънт на президента Радев, обещава повече гласове за ГЕРБ, които казаха, че сега не е време за война на институциите. ГЕРБ също са за военна помощ за Украйна, и те са за санкции за Русия (поне официално). В миналото и те са искали импийчмънт за Радев, но сега се държат хитро и се опитват да привлекат неутралния избирател.

ПП и ДБ пуснаха обща декларация президентът да се придържа към конституцията и да не се опитва да прави своя външна политика в разрез с решенията на парламента. И това беше съвсем основателна декларация.

Какво обаче ще запомни масовият избирател? Ще запомни, че ген. Наско, от името на ДБ, щял да работи за импийчмънт на президента в бъдещия парламент. Няма да се малко избирателите, които след такива приказки, няма да гласуват за тази партия. Включително такива, които искат да се маха Борисов. 

Масовият избирател ще запомни като основни послания на ДБ и симпатизантите им лустрацията (има го в програмата им), ще запомни искането да бъде съборен паметникът на Съветската армия и безкрайно повтаряне на словосъчетанието „съдебна реформа“, без ясни очертания. Към това добавиха като основен вътрешнополитически проблем и военната помощ за Украйна.

Досега ДБ (също малко механично сглобена коалиция от ДСБ и „Да, България“) имаше слабо присъствие в парламента поради присъщата им ограниченост и политическа параноя, които се изразяват в някои от изредените по-горе послания.

„Продължаваме промяната“ показваха повече конструктивност и рационалност, поради което и излязоха победител на избори и втора политическа сила на следващите – въпреки мощната медийна атака да ги дискредитират.

Получи се така, че ДБ се качва в една каруца с тях и се мъчи да свали резултатите на изборите.

Тази коалиция трябваше да се направи, най-малкото да се опита, да се види, след като са се явявали поотделно и са имали повече депутати от ГЕРБ, как ще стане като са заедно. Но тук не е Турция, където Ердоган има мнозинство в парламента и срещу него се обединяват всички останали партии. В нашия парламент Борисов имаше малко над една четвърт от местата - 67, а ПП и ДБ имаха общо 73 (53+20).

Вместо да увеличават подкрепата срещу Борисов, някои от ДБ, особено т. нар. секта на костовистите от последния ден, работят срещу успеха на коалицията.

Иван Бакалов 

6 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Иван Бакалов, Евроатлантическия, жълтопаветен планктон може да започне да реве. Сега… Столтенберг продължава да вярва, че Украйна може да спечели във войната. Шаламанов също пръдна. ----- Като ги гледа тези аматьори, Боко тиквата ще се напикае от смях…

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Един грузинец си скубел космите от гърдите, хвърлял ги в един леген и се смеел с глас. Минали хора и учудени го попитали: - Ха, защо, другарю грузинец, ти си скубеш космите? - Защото не сме изпълнили плана за вълна и правителството нареди да допълваме... - А защо се смееш, не боли ли? - Боли много, ама като се сетя, че арменците не са изпълнили плана за яйцата...

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Иван Бакалов, Тагарев си призна, че е гей. Съби Събев се разчувства. Тафров му изпрати цметя.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Размерът има значение. С дълъг маркуч можеш да поливаш и на комшийката градината.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.