Зико се покри: Властта в Пловдив не обжалва царския подарък за Георги Гергов – панаира

https://svobodnoslovo.eu/politika/ziko-se-pokri-vlastta-v-plovdiv-ne-obzhalva-carskiya-podarak-za-georgi-gergov-panaira/55055 SvobodnoSlovo.eu
Зико се покри: Властта в Пловдив не обжалва царския подарък за Георги Гергов – панаира

Днес изтича срокът, в който напусналият ГЕРБ пловдивски кмет Здравко Димитров – Зико може да обжалва решението на Пловдивския окръжен съд, с което бизнесменът Георги Гергов на практика получи възможност да установи пълен контрол над Пловдивския панаир през компанията си „Пълдин туринвест“.

До този момент обаче жалба в Апелативния съд не е подадена, съобщава местното електронно издание „Под тепето“. Няма и реакция от страна на администрацията на Зико, а така не може да стане ясно дали изобщо има подготвена жалба и дали тя ще бъде внесена до края на работния ден днес.

Ако това не се случи, Пловдивският панаир ще се окаже „подарен“ на Георги Гергов с активното бездействие на общинската администрация в Пловдив, тъй като след решението на окръжния съд в града апортът на акциите в размер на 29% от капитала на панаира, които са собственост на община Варна, ще бъде вписан в Търговския регистър.

Проверка на „Под тепето“ е показала, че случайно или не, днес кметът на Пловдив Здравко Димитров отсъства. Това се случи и при предходното обжалване на съдебно решение по казуса. Тогава Димитров бе в отпуск и се наложи лично Бойко Борисов да му нареди по телефона да реагира буквално в последния момент.

За разлика от тогава обаче сега Борисов няма как даде каквото и да било нареждане на Димитров, след като публично и официално оттегли доверието си към него. Освен това Здравко Димитров вече не е и член на ГЕРБ.

narod.bg

1 Коментара

Андрей К

преди 5 месеца

Хора, бият ви чембери по заспалата глава, а вие не реагирате по никакъв начин.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.