Феновете се обединяват на протест срещу Борислав Михайлов и сие

Масовото недоволство ще е преди мача срещу отбора на Унгария на 16 ноември

https://svobodnoslovo.eu/sport/fenovete-se-obedinyavat-na-protest-sreshtu-borislav-mihaylov-i-sie/119276 SvobodnoSlovo.eu
Феновете се обединяват на протест срещу Борислав Михайлов и сие

Масовото недоволство ще е преди мача срещу отбора на Унгария на 16 ноември

Футболните фенове в България решиха да покажат масово недоволството си срещу ръководството на БФС, начело с президента Борислав Михайлов. За целта се организира голям протест на 16 ноември пред стадион "Васил Левски" в София.

Датата не е избрана случайно - тогава е последното домакинство на националния ни отбор от квалификациите за Евро 2024. Съперникът - отборът на Унгария, се нуждае поне от равенство в този мач, за да си осигури класиране за шампионата в Германия догодина. А нашият тим вече е изгубил шансове и така Борислав Михайлов има на сметката си вече 5 неуспешни кампании за европейски първенства и също 5 за световни от идването си на власт през ноември 2005 г.

"Незабавна оставка на Боби Михайлов и ръководството на БФС! С искане за провеждане на нов честен Конгрес! Всички на стадиона, за да ни чуят! 18 години стигат! България вече е футболно джудже! Всички агитки заедно!", се казва в призива.

Въпреки трагичното представяне на националния отбор, за момента в БФС не виждат своя вина за ситуацията. Подготвя се единствено смяна на селекционера Младен Кръстаич на заседание на Изпълкома на БФС този четвъртък - 26 октомври.

Членът на Изпълкома Йордан Лечков също нееднократно посочи, че той и колегите му в БФС не носят вина и няма причина да подават оставки.

Самият той обаче бе порядъчно охулен и освиркан след поредна загуба на своя отбор "Сливен" - с 0:3 от "Розова долина" в събота. След този мач отборът на Лечков е на последно място в Югозападна Трета лига с 1 равенство, 13 загуби и голова разлика 9:88. Самото участие на "Сливен" този сезон в тази дивизия породи много спорове и съмнения за лобиране, след като в края на миналия сезон (2022/23) тимът бе сред изпадналите.

Извън това недоволство в Сливен, на почти всички стадиони, на които се играха през уикенда мачове от XIV кръг в Първа лига, бяха издигнати протестни плакати срещу ръководството на БФС. Скандирания "Оставка" бяха отправяни в 18-ата минута на двубоите, като символ на 18-те години управление на Борислав Михайлов. Към инициативата се присъединиха феновете на "Левски", "ЦСКА-София", "Пирин", "Локомотив 1929" (Сф), "ЦСКА 1948", "Локомотив" (Пд), "Берое" и др.

https://www.segabg.com/

4 Коментара

Иван Пеев

преди 6 месеца

Грандоманията и егоизма се нещо велико. Отборът от '94 държи да бъде обявен за велик за всички времена. Отдавна има футболисти, които са по-добри и от Михалов, и от Лечков, и от Костадинов, та дори и от Стоичков, но условия за тяхното развитие не се създават. Време е да кажем - бяхте добри, вече няма нужда от вас. Имаме нужда от нови герои. Така, че - къш!

Коментирай

Пею Пеев

преди 6 месеца

Данчо да не станал чобанин.

Коментирай

Бaхой

преди 6 месеца

От тримата глупаци най-голям гявол е сливенския чобанин1

Коментирай

свободен

преди 6 месеца

Не забравяйте че тези и онази костадинова ги назначиха от онова посолство за да се унищожи СПОРТА В България коити е обединител на нацията. Първо се оправете с посолството и тогава със спорта.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.