Спряха вписването на Гонзо в Търговския регистър като президент на БФС

https://svobodnoslovo.eu/sport/spryaha-vpisvaneto-na-gonzo-v-targovskiya-registar-kato-prezident-na-bfs/131280 SvobodnoSlovo.eu
Спряха вписването на Гонзо в Търговския регистър като президент на БФС

Георги Иванов няма да бъде вписан в Търговския регистър (ТР) като президент на Българския футболен съюз (БФС) заради съдебно дело, заведено от аматьорския футболен клуб от София - област Скравена. От отбора настояват още за прекратяване на процедурата по вписване на новия Изпълком на БФС, както и отмяна на всички решения, взети по време на извънредния изборен конгрес на централата от 15 март.

Софийският градски съд (СГС) вече е излязъл с определение, което гласи, че спира регистърното производство до приключване производството по исковата молба на Скравена, която може да се обжалва от БФС в 7-дневен срок.

Информацията за подаденото дело от страна на ФК Скравена беше потвърдена пред БНТ от изпълнителния директор на футболната ни централа Борислав Попов.

"Потвърждавам, че има подадена жалба от ФК Скравена и че от съда са спрели вписването на Георги Иванов в ТР. Това звучи най-малкото неприятно, защото цяла футболна България, а и останалата част, която се интересува, видя как беше проведен конгресът. В ТР е внесен подписан протокол и от седмината адвокати, включително тези, които участваха в секретариата на конгреса. В този протокол са отразени всички техни бележки и няма никакви възражения. Учудващо е, че ФК Скравена е намерил някакви основания да обжалва. За мен това не им прави чест. Оттук нататък законът казва първа инстанция, втора инстанция, трета инстанция. Това е процедурата", коментира Попов.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.