Белият дом: До края на годината помощите за Украйна приключват

https://svobodnoslovo.eu/svyat/beliyat-dom-do-kraya-na-godinata-pomoshtite-za-ukrayna-priklyuchvat/122564 SvobodnoSlovo.eu
Белият дом: До края на годината помощите за Украйна приключват

Директорът на Службата за управление и бюджет (OMB) на Белия дом - Шаланда Йънг предупреди в понеделник, че средствата, които САЩ предоставя на Украйна за въоръжение ще свършат преди края на годината.

В писмо до председателя на Камарата на представителите на републиканците Майк Джонсън и други лидери на Конгреса, тя посочи, че на Съединените щати им липсва време и пари, за да помогнат на Украйна да води войната си с Русия, съобщава Ройтерс, предава БНР.

Администрацията на президента Джо Байдън през октомври поиска от Конгреса близо 106 млрд. долара за финансиране на плановете за Украйна, Израел и граничната сигурност на САЩ.Ройтерс напомня, че републиканците контролират Камарата на представителите със слабо мнозинство, като финансирането за Украйна стана политически противоречиво сред някои десни законодатели.

В днешното писмо, разпространено от Белия дом, Шаланда Йънг посочва, че "спирането на потока от американски оръжия и оборудване ще удари Украйна на бойното поле, като не само ще изложи на риск постигнатите досега украински успехи, но увеличава вероятността от руски военни победи"."Искам да бъда ясна: без действия на Конгреса, до края на годината ще изчерпим ресурсите си, за да набавим повече оръжия и оборудване за Украйна и да предоставим оборудване от военните запаси на САЩ", написа тя и добави: "Няма налично магическо гърне с финансиране, за да посрещнем този момент. Свършихме парите – и почти ни изтече времето".

https://mediamall.info/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.