Безплатна почивка на красив остров за пенсионери, включително и българи

Република Кипър финансира програма за безплатни ваканции на хора с ниски доходи

https://svobodnoslovo.eu/svyat/bezplatna-pochivka-na-krasiv-ostrov-za-pensioneri-vklyuchitelno-i-balgari/111030 SvobodnoSlovo.eu
Безплатна почивка на красив остров за пенсионери, включително и българи

Република Кипър финансира програма за безплатни ваканции на хора с ниски доходи

Нова правителствена програма ще финансира безплатни почивки на пенсионери с малки доходи. Става въпрос за Кипър и българите, живеещи там също ще могат да се възползват.

Субсидираните ваканции ще започнат от 16-ти юни и хората ще могат да отседнат в планинските курорти за 4 дни. Престоят включва пълен пансион – 3 нощувки и изхранване.

 

Почивките ще продължат в диапазона от юни до септември.

В програмата ще могат да участват пенсионерите, които получават помощи по плана за подпомагане на възрастните хора. Годишният им доход не трябва да надвишава 15 500 евро за човек или 20 000 евро за семейство.

Отпуснатите пари от държавата са в размер на 800 хиляди евро, което ще стигне за осигуряването на почивки на приблизително 5 200 човека.

 

Социалното министерство споделя, че целта на програмата е да предостави качествени услуги на пенсионерите с ниски доходи.

Янис Панайоту, социален министър информира, че правителството разглежда идеята също като подпомагане на вътрешния туризъм и по-конкретно планинските курорти. Те от своя страна осигуряват работа на не малък брой хора извън градовете.

 

Република Кипър се намира на остров Кипър, а 2-та официални езика са гръцки и турски. Населението й е около 1.2 милиона жители, а площта е 9 251 квадратни километра.

Източник: blitz.bg

 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.