Брюксел на богаташите

https://svobodnoslovo.eu/svyat/bryuksel-na-bogatashite/118945 SvobodnoSlovo.eu
Брюксел на богаташите

Брюксел на богаташите.

Близо 7134 души са били бездомни или неадекватно настанени в региона на Брюксел през ноември миналата година — 18,9 процента повече в сравнение с 2020 г., според последното преброяване. Възрастните жени съставляват приблизително 18 процента от всички хора на улицата, като 1283 жени са регистрирани като бездомни.

Но се смята, че броят на жените по улиците на Брюксел е „много по-висок“, според Ариан Диерикс, директор на асоциацията L'Ilot, неправителствена организация, бореща се с бездомността, която управлява няколко центъра в белгийската столица, включително Circé. „Има много скрита женска бездомност“, казва тя: „Жените знаят, че улицата е насилие за тях“, което означава, че ще направят всичко, за да не се окажат на улицата – и ако го направят, те често са в „изключително скрити пространства“ или „постоянно в движение“, каза тя.

Боян Дуранкев

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.