Дмитрий Песков: Вашингтон e основен провокатор на международно напрежение

https://svobodnoslovo.eu/svyat/dmitriy-peskov-vashington-e-osnoven-provokator-na-mezhdunarodno-naprezhenie/52449 SvobodnoSlovo.eu
Дмитрий Песков: Вашингтон e основен провокатор на международно напрежение

Изявленията на зам.-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд за пореден път изтъкват ролята на Вашингтон като основен провокатор на международно напрежение. Това заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков в интервю за телевизионното предаване "Москва. Кремъл. Путин", предаде ТАСС.

"Госпожа Нюланд принадлежи към твърде обширния лагер на най-агресивните "ястреби" в американската политика. Това е добре позната за нас гледна точка. Тя за пореден път подчертава колко дълбоки са различията помежду ни. Тя за пореден път подчертава навярно ролята на Съединените щати като основен провокатор на съществуващото международно напрежение", каза Песков в коментар за тези изявления.

По този начин говорителят на Кремъл отвърна на изказването на Нюланд, че САЩ смятат, че Крим, който Русия анексира през 2014 г., трябва да бъде демилитаризиран и че Вашингтон подкрепя украински атаки по военни цели на полуострова, пише БТА.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.