Джеймс Уудс към Байдън и демократите: Вие корумпирани, гнусни вредители, давахте нареждания на "Туитър" да ме цензурира

https://svobodnoslovo.eu/svyat/dzheyms-uuds-kam-baydan-i-demokratite-vie-korumpirani-gnusni-vrediteli-davahte-narezhdaniya-na-tuitar-da-me-cenzurira/26403 SvobodnoSlovo.eu
Джеймс Уудс към Байдън и демократите: Вие корумпирани, гнусни вредители, давахте нареждания на "Туитър" да ме цензурира

„Не се страхувам от вас и ви почвам!“ Така големият американски актьор Джеймс Уудс се обърна към президента Джо Байдън и Демократическата партия след като се разбра, че те са натискали предишното ръководство на „Туитър“ да го цензурира, а онези послушно са изпълнявали. Уудс е буквално единственото голямо холивудско име, което открито критикува властта в САЩ. А сега новият собственик на „Туитър“ Илон Мъск разкри как екипът на Байдън и партията му са искали Джеймс да бъде заглушаван като в някаква тоталитарна диктатура. 

„От шест години съм мишена на тези хора. Те унищожиха кариерата ми, унищожиха и вярата ми в моята страна. Страната, която семейството ми е защитавало още от Американската революция. Правителството на САЩ директно е наредило на частна социална мрежа да ме цензурира. Да вземе свободното ми слово и да го хвърли в канавката. Но сега те трябва да се страхуват от един американец, който не се бои от тях. Тези корумпирани, гнусни вредители ще си го получат. Джо Байдън и всички плъхове, които работят за Националния комитет на Демократическата партия, смазали моята реч – искам да ви кажа, че идвам за вас!“, с тази експлозивна реч Уудс се включи в най-гледаното американско политическо предаване при Тъкър Карлсън във „Фокс“ и обеща да съди политиците, отговорни за цензурата.

На 75 години Джеймс Уудс е в топ форма и редовно влиза в заглавията с острата си критика срещу Демократическата партия и ляволибералната идеологическа диктатура в Холивуд. Заради откритата му и артикулирана позиция срещу авторитарната културна хегемония на американските леви, той е смятан за един от последните бунтари в американското кино. Множество прогресивни активисти водят системна кампания по очерняне и демонизиране на Уудс, а целта беше той да бъде окончателно забранен от основната си платформа - социалната мрежа „Туитър“, където има близо три милиона последователи. Сега Илон Мъск дава надежда за връщане на свободното слово в тази платформа, а Уудс отново е активен и твърдо решен да се разправи с властващите либерали, които сам определя като „фашисти“.

Още през 2013 година Джеймс Уудс обяви, че най-вероятно никога повече няма да бъде допуснат да работи в Холивуд заради критичната му позиция относно президентската администрация на Барак Обама. По това време Холивуд и развлекателната индустрия като цяло се бяха превърнали в нещо като храм на обожанието към Обама, отстрани приличаха на религиозен култ или секта. В този пейзаж Джеймс Уудс - един от най-образованите, интелигентни и реторически способни актьори - се очерта като трън в очите на индустрията и заживя като културен дисидент. Днес той все още получава роли в някои телевизионни продукции, но като за изпълнител от неговия калибър е подозрително как няма големи предложения за роли в престижни игрални филми.

Своеобразното изгнание на Уудс съвпадна с най-острите му критики към Обама, Хилъри Клинтън и леволибералната ориентация на шоубизнеса. Няма съмнение, че неудобните политически позиции са повлияли на кариерното му развитие. След избора на Доналд Тръмп за 45-ия президент на САЩ Уудс подкрепи някои от идеите на новата администрация и продължи да разобличава лицемерието, двойните стандарти и лъжите на пристрастните мейнстрийм медии, общественици и политици. А сега е единствената филмова звезда с открита позиция срещу Байдън и неговата администрация.

Но на този етап от живота си Уудс вече е преценил, че няма нужда да се подмазва на леволибералната конюнктура в Холивуд и очевидно е предпочел да се изразява свободно. Кариерата му говори достатъчно добре за неговите способности. Той е един от най-качествените актьори в американското кино през 80-те и 90-те години със силни централни роли в изключителни филми като „Имало едно време в Америка” на Серджо Леоне, „Видеодрум” на Дейвид Кроненбърг и “Салвадор” на Оливър Стоун.

Големият Джеймс Уудс е школуван филмов, телевизионен и театрален актьор и притежава един от най-разпознаваемите гласове в американското кино. Неговият запомнящ се глас бе ангажиран за озвучаването на някои от най-успешните видео и компютърни игри. Уудс навлиза в тази индустрия още в края на 90-те с „Херкулес” после продължава с Grand Theft Auto, „Белязаният” и Sorcercers of Magic Kingdom.

 

Един от най-добрите американски актьори

 

"Като канадец, който е работил с много американски актьори, мога да кажа, че Джеймс Уудс е един от най-добрите изпълнители в САЩ. Толкова се радвам, че избрах именно него да изиграе главната роля на телевизионния продуцент във „Видеодрум“. До голяма степен успехът на филма, който продължава да вълнува зрители по целия свят, се дължи на неговото изпълнение. Джеймс потъва в образа и отвежда публиката на приключение. Приключение, което не искате да свършва." Дейвид Кронебърг, режисьор

Има гръбнак и достойнство за разлика от колегите си

"Джеймс Уудс е един от малкото наистина смели звезди в Холивуд. Либералите прекратиха кариерата му, но той продължава да изразява своята позиция. Сега стана ясно, че Демократическата партия и Байдън са искали да бъде цензуриран, а от „Туитър“ са слушали и изпълнявали. Безобразна свинщина. Тези хора са дъното. А Джеймс има гръбнак и достойнство за разлика от колегите си." Мат Уолш, автор и коментатор 

Прецизен майстор на психологическата драма

"Продължавам да смятам, че Джеймс е силно подценен актьор, въпреки че има световна слава и солидна филмография. Той заслужаваше дори по-внушителна кариера. В моя филм „Салвадор“ разбрах колко талантлив е Джеймс. Той е майстор на психологическата драма, преминава безупречно от едно емоционално състояние в друго, умее да изгражда образ, който да влезе трайно в колективното въображение на публиката." Оливър Стоун, режисьор

Източник: "Труд"

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.