ЕС брани камикадзе

https://svobodnoslovo.eu/svyat/es-brani-kamikadze/44033 SvobodnoSlovo.eu
ЕС брани камикадзе

Европарламентът страда от непоправимо "кривогледство" на ценностите и неизлечимо "перде" на мисълта за руско-украинския конфликт. По време на дебат в Страсбург евродепутатите се обявиха за създаването на специален трибунал към ООН за извършените от Русия престъпления в Украйна.

През февруари 2014 г. на Майдана бяха застреляни 60 демонстранти. Вече е доказано, че това е било провокация с участието на тогавашни и бъдещи украински депутати, които са стреляли срещу младите хора. Впрегнати са били тогавашният грузински президент Михаил Саакашвили, който по искане на Майдана изпратил снайперисти в Киев да разстрелват демонстранти, за да се окървави конфронтацията и да падне президентът Виктор Янукович. Години по-късно това бе признато от грузински участници. Десетки убити демонстранти - масово убийство. Да сте чули Европарламентът да иска поне разследване на престъплението?

На 2 май 2014 г. в Одеса бе подпален Профсъюзният дом, където се бяха събрали проруски жители. Загинаха 49 души, а силите на реда са бездействали. Това също е масово убийство. Но и тук няма данни ЕС да е поискал наказание за виновниците.   

По данни на ООН цивилните граждани, загинали в хода на конфликта в Донбас през 1914-2022 г., наброяват 3321 души, включително деца. Повечето са загинали не в бойни действия, а от целенасочените обстрели на украинската армия срещу болници, пазари, училища, детски градини, енергобекти, предприятия - все цивилни обекти. Това е чиста проба тероризъм и е документирано от западни автори на филми. И пак никой не потърси отговорност от Киев.

САЩ и ЕС сатанински са превърнали Украйна в нещо като камикадзе, което трябва да взривява бомби пред прага на Русия, пък и да вдигне дома й във въздуха, дори да загива. Е, как терористът, изпълняващ пъкления им план, ще извършва престъпления?! И как да не спретнат трибунал за държавата, чието престъпление е, че иска да се опази и да ликвидира камикадзето.

Юри Михалков 

duma.bg

2 Коментара

ИвайлоК

1 year before

Трибунал след края на тази война ще има. Но там, на скамейките, освен урките-престъпници, ще бъдат и такива, като Ангела Меркел.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.