Германците започнаха леко да се паникьосват.Задава ли се вълна от фалити в Германия?

https://svobodnoslovo.eu/svyat/germancite-zapochnaha-leko-da-se-panikyosvatzadava-li-se-valna-ot-faliti-v-germaniya/122114 SvobodnoSlovo.eu
Германците започнаха леко да се паникьосват.Задава ли се вълна от фалити в Германия?

Германците започнаха леко да се паникьосват.Задава ли се вълна от фалити в Германия?

Volkswagen само във Волфсбург съкращава до 6000 работни места.Германската авиокомпания „Air Berlin” е в съдебно производство по несъстоятелност.

Най-големият германски доставчик на биогаз фалира.

Базираната в Мюнхен компания BMP Greengas - водещият доставчик на биогаз в Германия, обяви банкрут, съобщава focus.de. Повече от 100 оператора на електроцентрали за биогаз са сключили договори за доставка с компанията.

В Германия фалира и вторият по големина търговец на обувки Reno.

Германската верига магазини от типа „направи си сам“ Praktiker обяви, че основният й бизнес в Германия ще бъде обявен в несъстоятелност, съобщи Ройтерс.

Най-старата компания в Саксония фалира. Eisenwerk Erla трябваше да подаде молба за банкрут след повече от шест века съществуване. 

Рецесията на германския имотен пазар започна преди година и половина и през последните два-три месеца все повече строителни компании фалират.Освен Gerch мюнхенската компания Euroboden, сред чиито сътрудници са звездни архитекти като Дейвид Клипърфийлд, е в процедура по обявяване в несъстоятелност. Project Immobilien Group също поиска да бъде обявена в несъстоятелност.

В Швеция увеличаването на фалитите води до спад на строителството, а във Финландия броят на новозапочнатите жилища може да намалее до нива, които не са виждани от 40-те години на миналия век, съобщава строителното лоби в страната.

„Ha pъбa нa пpoпacттa“ ce нaмиpa eдин oт нaй-cepиoзнитe eвpoпeйcĸи игpaчи в тъpгoвиятa нa дpeбнo и нeдвижимитe имoти – Ѕіgnа. Бaзиpaнaтa в Гepмaния гpyпa нa aвcтpийcĸия милиapдep Peнe Бeнĸo cĸopo ще бъде нecпocoбнa дa пoĸpивa ĸpaтĸocpoчнитe cи нyжди oт лиĸвиднocт, a вeчe eднo oт звeнaтa ѝ oбяви фaлит.Koмпaниятa Ѕіgmа Rеаl Еѕtаtе Маnаgеmеnt пoдaдe дoĸyмeнти зa oбявявaнe в нecъcтoятeлнocт в бepлинcĸи cъд пpeди дни, нo cпopeд зaпoзнaти oщe фaлити ca възмoжни в cлeдвaщитe ceдмици. 

Гpyпaтa имa cepиoзни ĸpeдити ĸъм бaнĸи, oбeзпeчeни c имyщecтвo. Швeйцapcĸaтa Јulіuѕ Ваеr oпoвecти eĸcпoзиция в paзмep нa нaд 620 млн. eвpo, a aвcтpийcĸaтa Rаіffеіѕеn oпoвecти тaĸaвa зa 755 млн. eвpo. Cтoтици милиoни eвpo ca дaли и peгиoнaлни гepмaнcĸи бaнĸи. Кaĸвa e cтoйнocттa нa oбeзпeчeниятa в мoмeнтa не е известно.

Йордан Халачев

8 Коментара

Червената шапчица

преди 5 месеца

Дреме ми на зарзалата за германците.

Коментирай

К. Денчев

преди 5 месеца

Червенушке, давай си зарзалата да я направя на компот!

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

Мартин Димитров за ФрогНюз: През 2024 г. Европа ще изпадне в рецесия, а икономиката на България ще расте с около 3% --- евала, българи - юнаци...

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

К. Денчев, предлагам бартер... давай си морковчето да го схрускам... навит ли си...

Коментирай

Червената шапчица

преди 5 месеца

"В година, в която Европа ще изпадне в рецесия, България ще расте с около 3%. Това е много важно, защото държавите със спад ще бъдат определяни като икономики с проблеми. Ако успеем да реализираме растеж от 3,2%, би бил добър резултат за една много трудна година". --- Кой идиот му дава думата на този олигофрен недоклатен... Нашата икономика е пряко вързана и зависима от германската. Тук всичко е на ишлеме за германците...

Коментирай

ПЪРВО ГЕРМАНИЯ НА ЕШАФОДА

преди 5 месеца

А С НЕЯ И ШАНТАВАТА БГ...

Коментирай

Историкът

преди 5 месеца

Сега ще видим Коя е бензиностанцията с ракетите на Просто Киро? И коя е финансовата пирамида с рушветите за Продължилите Подмяната в България!!!

Коментирай

Патокът Доналд

преди 5 месеца

Германия този път ще изяде такова дърво, че никога няма да може да се съживи. Войната е и ново начало по Ницше. Сега няма да има и такова. Само ... ТОФЕТА ги чака, а ние трябва да се спасяваме в посока ИЗТОК!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.