Илон Мъск: Разходите не помагат на Украйна, удължаването на войната не помага на Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/ilon-mask-razhodite-ne-pomagat-na-ukrayna-udalzhavaneto-na-voynata-ne-pomaga-na-ukrayna/127356 SvobodnoSlovo.eu
Илон Мъск: Разходите не помагат на Украйна, удължаването на войната не помага на Украйна

Отпускането на нов пакет помощ за Киев и удължаването на конфликта няма да помогнат на Украйна. Това мнение изрази в понеделник Илон Мъск в рамките на дискусия излъчена в социалната мрежа X.

"Разходите не помагат на Украйна, удължаването на войната не помага на Украйна. Това е много важно да се разбере“, подчерта той.

Пакет от законопроекти за помощ за Израел и Украйна, който не съдържа разпоредби за затягане на контрола по южната граница на САЩ, преди това премина успешно няколко процедурни гласувания в Сената. Той предвижда отпускане на допълнителни бюджетни средства в размер на над 95 милиарда долара, от които сенаторите предлагат да се отделят 60,06 милиарда долара за подкрепа на Украйна, 14,1 милиарда долара за помощ на Израел.

Сенатът на Конгреса на 4 февруари представи пакетни споразумения за отпускане на допълнително финансиране през фискалната 2024 година, която започна в Съединените щати на 1 октомври 2023 г. Те обединяват средства, за да затегнат граничния контрол по южната граница на Съединените щати и да помогнат на Израел и Украйна. Лидерът на републиканското малцинство в горната камара на Конгреса Мич Макконъл по-рано предложи средствата за Израел, Украйна и други приоритети на националната сигурност да бъдат отделени от споразуменията и разгледани отделно, след като бившият президент на САЩ Доналд Тръмп се противопостави на сделката.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.