Израелски войници нахлуха в офиса на „Ал Джазира“

https://svobodnoslovo.eu/svyat/izraelski-voynici-nahluha-v-ofisa-na-al-dzhazira/143179 SvobodnoSlovo.eu
Израелски войници нахлуха в офиса на „Ал Джазира“

Израелски войници в пълна бойна екипировка влязоха в офиса на „Ал Джазира“ в Рамала на Западния бряг в ранните часове в неделя. Те наредиха студиото да бъде затворено за 45 дни, съобщиха от телевизията.

Клипът, публикуван от „Ал Джазира“, показва израелски войници, които се разхождат по коридорите, докато екипът от кореспонденти на телевизията ги снима.

„Има съдебно решение за затваряне на Ал Джазира за 45 дни“, каза войник в излъченото видео. Той не посочва причина за решението.

„Моля ви да вземете всички камери и да напуснете офиса в този момент“, добави войникът.

Израелското правителство забрани на „Ал Джазира“ да оперира в Израел през май, като същевременно обвини канала, че помага на палестинската въоръжена групировка „Хамас“. Тази първоначална заповед за затваряне също беше за 45 дни, но беше подновена и журналистите все още не могат да отразяват събитията от вътрешността на страната.

Съд в Тел Авив постанови през юни, че репортерите на катарската телевизия в Ивицата Газа са действали като „де факто помощници и партньори“ на „Хамас“.

Телевизията отрече обвиненията. „Продължаващото потискане на свободната преса от страна на Израел, разглеждано като опит да прикрие действията му в Ивицата Газа, е в противоречие с международното и хуманитарното право“, се казва в изявление на „Ал Джазира“.

https://obektivno.bg/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.