Конашенков: Установени са американците, създавали биолаборатории в Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/konashenkov-ustanoveni-sa-amerikancite-sazdavali-biolaboratorii-v-ukrayna/3978 SvobodnoSlovo.eu
Конашенков: Установени са американците, създавали биолаборатории в Украйна

Установени са конкретни лица, участвали в създаването на биологични оръжия в Украйна. Това са ръководителите на отдели на Пентагона и фирмите му контрагенти. Всички компании са били пряко свързани със сина на американския президент Хънтър Байдън. Това съобщи на 30 март, официалният представител на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков.

В резултат на специална военна операция бяха спрени изследвания в редица украински биологични лаборатории, в които по нареждане на Пентагона се работи с щамове на патогени на особено опасни инфекции, обясни Конашенков.

Редица документи, получени от украински лаборатории, свидетелстват за укриването на самоличността на субектите и сериозния риск за живота им. Особен интерес представляват документите, които свидетелстват за плановете на режима в Киев за използване на безпилотни летателни апарати, способни да пренасят и разпръскват смъртоносни вещества.

Разкритите факти доказват, че режимът в Киев сериозно е обмислял възможността за използване на биологично оръжие срещу населението на Донбас и Руската федерация, добави Конашенков.

Както EADaily съобщи, New York Post публикува статия „Хънтър Байдън помогна за набирането на средства за американски изпълнител на биолаборатория в Украйна“.

В статията се твърди, че известният „лаптоп на Хънтър Байдън“ съдържа имейли, показващи, че синът на президента на САЩ е помагал на отбранителен подизпълнител в Калифорния в програма за биологични оръжия в американски биолаборатории в Украйна. Тези документи, според NY Post, потвърждават обвиненията на Русия, че синът на американския президент Байдън Хънтър "финансира биологични лаборатории в Украйна".

pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.