Марин льо Пен обвини Макрон, че умира за война

https://svobodnoslovo.eu/svyat/marin-lyo-pen-obvini-makron-che-umira-za-voyna/135444 SvobodnoSlovo.eu
Марин льо Пен обвини Макрон, че умира за война

С решението Франция за изпрати на Украйна самолети “Mirage 2000-5” Еманюел Макрон си навлече гнева на крайнодясната лидерка Марин льо Пен.

Президентът си правел реклама с войнствени изцепки

Дясната лидерка е срещу изпращането в Украйна на френска бригада с украински войници

Държавният глава отклонявал вниманието от вътрешни проблеми

Еманюел Макрон експлоатира темата за войната в Украйна до степен на човек да му се доповръща - това заяви лидерка на френската крайна десница Марин льо Пен пред френското радио RTL.

Тя освен това обвини президента, че изгарял от желание за война и правел всичко възможно да нагнети напрежението в конфликта между Киев и Москва с цел да предизвика неподлежаща на контрол ескалация. Като за неформалната ръководителка на голямата партия Национален сбор, която се очертава като победител на предстоящия в неделя европейския вот, Макрон използвал войната в Украйна, за да си прави реклама и да отклони вниманието на сънародниците си от предизвиканите от неговото управление вътрешни социални и икономически проблеми.

Марин льо Пен всъщност отговори на словото, което Макрон произнесе в четвъртък вечерта по един от големите френски тв канали. Най-напред Льо Пен разкритикува декларациите на президента по темата за европейските избори само два дни преди тях. “Като държавен глава той не трябва да взема страна преди вота, за да призовава да се гласува срещу този или онзи”, каза известната политичка, призовавайки французите да осъдят стореното от президента. Във въпросното слово по телевизията Макрон обяви също така изпращането в Украйна на френски бойни самолети “Mirage 2000-5”, на военни инструктури и на цяла френска бригада, но с личен състав от украинци.

Противопоставяйки се категорично особено на изпращането на френски военни инструктори на украинска земя, Марин льо Пен подчерта, че с изцепките си Макрон си правел само реклама с цел да лъсне изхабения си имидж на истински лидер.

“Изпращането на наши войници на украинска земя очевидно означава поемане на риска те да бъдат мишени”, предупреди именитата дясна лидерка, преди да разкритикува “лекотата, с която Еманюел Макрон си говори за потенциалната загуба на френски войници”.

В интерес на истината в интервюто по RTL и никога преди това Марин льо Пен не се е противопоставяла директно на оказването на помощ на Украйна във войната є с Русия. “Трябва да помагаме на Украйна, разбира се - подчерта тя пред радиото - но разкриването на подробности, на броя и на същността на материалите от тази помощ по изключително прецизен начин, както прави президентът, излага Франция и французите на огромна опасност”.

В заключение Льо Пен подчерта, че Еманюел Макрон по време на предизборната кампания не бил спирал да използва войната в Украйна за да печели гласове, без да споменава нищо за войната на Израел срещу Хамас в Ивицата газа. Нещо, което пък правел на поразия лидерът на крайно лявата формация “Непокорна Франция” Жан-Люк Меланшон.

Автор: Румен Михайлов

trud.bg

5 Коментара

copy - paste

4 weeks before

Но беше очевидно нежеланието на руснаците да воюват с мирните граждани. Затова нарекоха операцията специална военна операция, а не война. Украинците обаче изнагляха и започнаха да атакуват руски градове и да избиват цивилни. Запада с всички сили се стреми да ожесточи войната и да вкара цяла Европа в нея. Засега Кремъл пази самообладание и в отговор изпрати ядрена подводница и няколко военни кораба в Куба. Ей така, да се разходят само.

Коментирай

Пламен

4 weeks before

Нашия запад не знае къде се намира, а чака какво ще каже сащ.

Коментирай

Червената шапчица

4 weeks before

копи - Ляво тротоарният френски "президент",ще дойде времето, когато ще яде х.я,докато се опекат мъд.те.Някакво мекотело,ще запали трета световна война.Не ме е еня за бабата му,мисля за многото млади хора по света.

Коментирай

Мирмидон

4 weeks before

Какво да прави горкият Микрон, америте го държат с компромати, пуснаха нещо за Юбер, че бабата му се е родила като момче и т.н. Европолитиците всички са така. Германците, които имат развито чувство за справедливост, и те кротуват, защо ли, дали не е защото си искат златния резерв, а САЩ не им го връщат.

Коментирай

Албена

4 weeks before

Тъп и жалък! Нищожеството умира за война. Ами отивай, бе, дебил, както каза Салвини. Да, ама не: неговата гениална идея е последиците от войната да ги отнесат народите от Източна Европа, като бъдат превърнати в плацдарм на "спасителите" от натото", а той и Шолц да сочат с пръст към светлото бъдеще. Неслучайно скоро във френския център се организира конференция по повод "Европа е в опасност". Нещо като сондаж, да се види как ще реагират потенциалните неоколонии, дали на драго сърце ще грабнат оръжие в защита на "ценностите на демокрацията". На тази европейска демокрация, която провеждаше принудителна ваксинация, в която за различно мнение задължително "фактчекират" и която, уж искала мир, а спря преговорите през април 2022 г.Само че няма да му мине номерът. Бедни ми, бедни Макроконе, Нигер беше само началото.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.