Мария Захарова: Българските моряци ще питат властите в София защо наказват спасителите им, а подкрепят украинските екстремисти

https://svobodnoslovo.eu/svyat/mariya-zaharova-balgarskite-moryaci-shte-pitat-vlastite-v-sofiya-zashto-nakazvat-spasitelite-im-a-podkrepyat-ukrainskite-ekstremisti/3608 SvobodnoSlovo.eu
Мария Захарова: Българските моряци ще питат властите в София защо наказват спасителите им, а подкрепят украинските екстремисти

Украинските националисти държат чуждестранни граждани за заложници. Не, това не е затворник. Те са заложници. Това написа в Телеграм Мария Захарова.

Въпреки всички норми на международното хуманитарно право, те използват не само украински цивилни, но и чужденци като "жив щит".

Сега тези чужди граждани сами ще могат да говорят за "добрите практики" на Азов. Въпреки продължилата няколко дни блокада на два граждански (подчертавам тази дума) кораба, от единия от тях, плаващия под български флаг кораб "Царевна", бяха евакуирани 14 граждани на страната и един украинец. Как мислите, къде е бил евакуиран мирният екипаж на кораба от Мариупол? До Лвов или Киев? Не, в Донецк, откъдето след това ще се отправят към родината си, както обяви българският министър-председател Кирил Петков.

Сега членовете на семействата на българите, благодарение на действията на руските и донецките въоръжени сили, ще се завърнат благополучно у дома. И вероятно ще имат въпроси към своето ръководство: защо наказва тези, които са ги спасили, и подкрепя украинците, които застрашават живота и здравето им.

И защото екстремизмът е това, което е.

https://glasove.com/

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.