Мъск бесен на Зеленски: САЩ ти даде 100 милиарда долара, а ти арестуваш и измъчваш американски журналисти?!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/mask-besen-na-zelenski-sasht-ti-dade-100-miliarda-dolara-a-ti-arestuvash-i-izmachvash-amerikanski-zhurnalisti/123007 SvobodnoSlovo.eu
Мъск бесен на Зеленски: САЩ ти даде 100 милиарда долара, а ти арестуваш и измъчваш американски журналисти?!

Илон Мъск поиска от президента на Украйна Володимир Зеленски да обясни ареста и задържането на гражданин на САЩ и Чили, който работи като журналист и блогър: Гонсало Лира.

Илон Мъск поиска от президента на Украйна Володимир Зеленски да обясни ареста и задържането на гражданин на САЩ и Чили, който работи като журналист и блогър – Гонсало Лира.

„Американски гражданин седи в затвора в Украйна, след като изпратихме [на Киев] над 100 милиарда долара? Има ли нещо повече в тази история освен просто критика към Зеленски? Ако това е всичко, тогава имаме сериозен проблем“, написа Мъск в социалната мрежа X (бивш Twitter). „Зеленски, моля, кажете на американския народ за тази ситуация.“

Мъск изрази мнението си по тази тема в отговор на публикация в X на друг журналист, който твърди, че Лира е бил „измъчвана в украински затвор заради критики към Зеленски“.

През пролетта Русия призова световната журналистическа общност да се обяви в защита на Лира, който беше отвлечен от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), и да поиска незабавното му освобождаване. СБУ задържа блогър в Харков през май. Той беше обвинен в подкрепа на руска спецоперация в Украйна, предаде ТАСС.

otupor.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.