Мъск: Правителството на САЩ е по-загрижено за границата на Украйна, отколкото за собствената си страна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/mask-pravitelstvoto-na-sasht-e-po-zagrizheno-za-granicata-na-ukrayna-otkolkoto-za-sobstvenata-si-strana/117363 SvobodnoSlovo.eu
Мъск: Правителството на САЩ е по-загрижено за границата на Украйна, отколкото за собствената си страна

Илон Мъск, който пристигна на границата с Мексико, заяви, че политиците в Съединените щати са сто пъти по-загрижени за границата на Украйна, отколкото за собствената си страна.

Както Мъск написа на страницата си в социалната мрежа X, той дойде в град Игъл Пас, за да даде възможност на американците да „видят на живо ситуацията на границата“ и да се запознаят с проблема с нелегалната миграция. 

„Всичко е на живо, без филтри. Това, което виждате вие, е това, което виждам и аз“, каза той, докато влизаше в ефир.

„Като самият аз съм имигрант, заемам много проимигрантска позиция, че всеки, който е трудолюбив, честен и може да бъде от полза за страната, може да влезе законно“, каза Мъск, добавяйки, че американските власти не трябва „да допускат тези, които нарушават закона“.

"Това няма смисъл. Законът е измислен с причина", отбеляза Мъск.

„Защо толкова много американски политици от двете партии се интересуват от украинската граница сто пъти повече от границата на САЩ?“, написа Мъск по-късно на страницата си. Според Мъск граничната ситуация в Съединените щати "се влошава всеки ден".

По-рано членът на републиканците в Камарата на представителите Лорън Боберт заяви, че на президентът на САЩ Джо Байдън трябва да бъде извършен импийчмънт поради неизпълнение на официалните му задължения за защита на границите на страната.

trud.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.