Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин за военни престъпления

https://svobodnoslovo.eu/svyat/mezhdunarodniyat-nakazatelen-sad-izdade-zapoved-za-arest-na-vladimir-putin-za-voenni-prestapleniya/53549 SvobodnoSlovo.eu
Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Владимир Путин за военни престъпления

Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин, обвинявайки го, че е отговорен за военни престъпления в Украйна. Мария Алексеевна Лвова-Белова, президентски комисар по правата на децата в Русия, също е обект на заповед за арест, пише "Фигаро", позовавайки се на АФП.

„Днес, 17 март 2023 г., състав за предварително производство II на Международния наказателен съд издаде заповеди за арест на две лица във връзка със ситуацията в Украйна: г-н Владимир Владимирович Путин и г-жа Мария Алексеевна Лвова-Белова“, президентски комисар по въпросите на децата права в Русия, се казва в изявлението на МНС.

Путин „се смята за отговорен за военното престъпление незаконно депортиране на население (деца) и незаконно прехвърляне на население (деца) от окупирани райони на Украйна към Руската федерация“, добавя съдът. „Престъпленията са били извършени на окупирана украинска територия поне от 24 февруари 2022 г.“, продължи МНС, добавяйки, че има „разумни основания да се смята, че г-н Путин е лично отговорен за гореспоменатите престъпления“.

Киев побърза да приветства съобщението на МНС, заявявайки, че „това е само началото“. Украинската прокуратура от своя страна приветства "историческото" решение. Няколко високопоставени международни служители поискаха заповед за арест от МНС срещу Владимир Путин, като например председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в първите дни на нахлуването на руските войски в Украйн. Съвсем наскоро френският външен министър Катрин Колона каза, че процесът срещу Путин в МНС е „възможност“.

Международният наказателен съд, създаден през 2002 г., за да съди най-тежките престъпления, извършени в света, разследва повече от година възможни военни престъпления или престъпления срещу човечеството, извършени по време на руската офанзива. Нито Русия, нито Украйна са членове на МНС, но Киев е приел юрисдикцията на съда над своята територия и работи с прокурора. Русия отрича обвиненията във военни престъпления. Експерти признаха, че е малко вероятно тя да предаде заподозрени, за да бъдат съдени.

Източник: "Фигаро"

10 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Много е смешно да гледаш отстрани как някои хора са си повярвали, силно надценявайки се. Физически или интелектуално, добре е всеки да има реална преценка за себе си. Международният наказателен съд дава ясно да се разбере, че желае да спечели евровизия. Христо грозев също участва.

Коментирай

Дончо Денев

преди 1 година

„Днес, 17 март 2023 г. Международният наказателен съд (МНС) издаде заповед за арест на руския президент Владимир Путин..." ------ Бах Маа Му!!! ------ "Няколко високопоставени международни служители поискаха заповед за арест от МНС срещу Владимир Путин, като например председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен..." ------ Еее Му Майката!!! ------ Трябва само да си спомним за големият - Йордан Йовков ... "Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!" ------ Да живей, живей, ПроЗтата д-р УРСУЗа фанфарон дер ЛайНен - ПУТКОлечителката!!!

Коментирай

Констанца

преди 1 година

Ха-ха ха!!! Тези съвсем са изтрещели! То бива, бива наглост, ама чак пък толкова не бива!

Коментирай

Лигнитски

преди 1 година

Това МНС, как установи незаконното прехвърляне и депортиране? Прехвърлените ли свидетелстваха? То да вземат да арестуват управниците на всички държави в които има украински бежанци. Нашите направо им ги харизваме. Ба си и политическите съдилища! Грозна работа.

Коментирай

наглостта във е,с, е НАЙ ХАРАКТЕРНОТО

преди 1 година

качество,КОЕТО ИМАТ ЗАПАДНИТЕ "лидери"!!!!ЗА напалма във ВИЕТНАМ кого осъдихте,за РАЗРУШЕНИТЕ ДЪРЖАВИ ирак,либия сирия,за войната на израел със палестина,която и до ДНЕС БУШУВА,за РАЗРУШЕНАТА югославия и вашето "любимо косово",за безчинствата ви из АФРИКА,МИ ТОЙ СПИСаКа НЯМА КРАЙ!!!ОГРАБВАТЕ ДЪРЖАВИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ,СЕЕТЕ СМЪРТ И РАЗРУШЕНИЯ,СЪСИПВАТЕ МИЛИОНИ ЧОВЕШКИ СЪДБИ,кога ЩЕ ОТГОВАРЯТЕ ЗА ТЕЗИ "демократични" ДЕЯНИЯ????!!!МАЙ СКОРО ЩЕ ви дойде и на вАс ВРЕМЕТО да ОТГОВАРЯТЕ ЗА ВСИЧКИ ИЗРЕДЕНИ ПО горе ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!!!ВСЯКО НАЧАЛО СИ ИМА И КРАЙ!!!!

Коментирай

123

преди 1 година

Това минава всякаква граница на разум. Първо, "окупираните" руско говорящи територии са част от Руската федерация, обявени от самото тамошно население след запитване. За каква депортация и какво насилствено преместване става въпрос?? В зона на реални военни събития, откога евакуация на населението е военно престъпление? Абсурда е пълен, цял свят видя, че урсула смърди от корупция, тя ли е мерило за съд и арести, това е глобален слугинаж на една прогнила система, ръководена от глобална шайка дърти супер богати височайши джендъри, взели се за богове от митологията.

Коментирай

Синята барета

преди 1 година

Председателя на Следствения комитет Александр Бастрыкин , е възложил проверка на това, кой ( поименно ) е сложил подписа си под решението на съда и с какви мотиви . Следват дела.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.