Натискат Байдън да уволни болния военен министър Лойд Остин!

https://svobodnoslovo.eu/svyat/natiskat-baydan-da-uvolni-bolniya-voenen-ministar-loyd-ostin/124844 SvobodnoSlovo.eu
Натискат Байдън да уволни болния военен министър Лойд Остин!

Джо Байдън е подложен на все по-голям натиск да уволни министъра на отбраната Лойд Остин. В продължение на четири дни той държал президента на САЩ в неведение, че е настанен в болница, пише в. „Телеграф“.

Седемдесет годишният Остин е бил хоспитализиран в новогодишния ден заради по думите на Пентагона. Тъй като е получил усложнения след неотдавнашна рутинна операция. Белият дом обаче е бил информиран чак на 4 януари. През това време заместничката на Остин, Катлийн Хикс била на почивка в Пуерто Рико, отбелязва британското издание.

Това се случва в момент, когато войната продължава да бушува в Газа и Украйна. Това доведе до силен натиск върху Белия дом да предприеме действия. Републиканците призоваха министърът на отбраната да бъде сменен, коментира „Телеграф“.

Бавното и несвързано обяснение на ситуацията от страна на Остин за това какво е довело до здравословната му криза, само засилиха вниманието, което медиите и политиците ѝ отделят, пише в. „Вашингтон пост“.

Критиците, включително политически съюзници на американското правителство, упрекнаха администрацията за секретността около здравословното състояние на Остин, като мнозина отбелязаха, че на фона на активното, макар и непряко, участие на САЩ в две войни и неотдавнашното нарастване на броя на нападенията срещу американските сили, разположени в Близкия изток, е имало опасност тази потайност да доведе до бедствие. Столичният вестник добавя, че някои разочаровани официални представители също са се оплакали и са заявили, че случаят е демонстрирал „невероятно лоша преценка“ от страна на Остин.

Служители от Белия дом и Пентагона вчера обещаха да преразгледат пропуските в комуникацията, 

но отново отказаха да разкрият повече подробности за ситуацията – включително дали Остин изобщо е бил неработоспособен и какво е наложило продължителния му престой в болница, отбелязва „Вашингтон пост“.

Остават и много въпроси не само за здравословното състояние на Остин, а и защо служителите в Белия дом, законодателите и дори високопоставени служители в Пентагона не са били уведомени по-рано, пише в. „Ню Йорк таймс“.

Изданието цитира говорителя на Пентагона генерал-майор Патрик Райдър, 

който по време на продължила повече от час пресконференция вчера заяви, че след като бил уведомен миналия вторник за състоянието на Остин, преценил, че „не е в правото си“ да разкрие тази информация.

Въпреки продължителната пресконференция остава неясно как и кога правомощията на министъра са били делегирани на заместник-министърката на отбраната Катлийн Хикс и защо са минали няколко дни, преди да бъдат уведомени Байдън и Конгресът, посочва „Ню Йорк таймс“.

Белият дом заяви, че министърът на отбраната ще остане на поста си, 

но отбеляза неговата „липса на прозрачност“ и призова за преразглеждане на процедурите, пише в. „Гардиън“.

Пентагонът изказа предположение, че забавянето на разкриването на местонахождението му поне отчасти се дължи на това, че началникът на кабинета на Остин е бил в отпуск по болест. В свое изявление в събота Остин заяви, че поема „пълна отговорност“ за потайността около престоя му в болницата, посочва изданието.

Остин е вторият човек след Байдън в командването на американската армия. Задълженията му изискват да бъде на разположение във всеки момент, за да реагира на всяка криза в националната сигурност, отбелязва „Гардиън“. Това включва постоянна готовност за влизане в защитена комуникация с други официални представители в случай на предстояща ядрена атака – нещо, което трудно би могло да се направи от леглото в интензивно отделение, коментира британският вестник.

otupor.com

6 Коментара

Стоян Вичев

преди 3 месеца

САЩ все още се движат по инерция, но скоростта им видимо намалява и скоро ще бъде нула. Те отдавна са станали за смях на целия свят, но продължават да се дуят като пуяци. Същото е положението и с МАЛОбритания и Израел, но това са добри вести за другите страни. Победените страни във ВСВ - Германия и Япония които сега са окупирани, ще могат да се освободят с помощта на Русия и Китай.

Коментирай

aha

преди 3 месеца

Който е залаял България все е побеснял...

Коментирай

Жоро

преди 3 месеца

Негъра ще опере пешкира и за 00срайна.

Коментирай

diet

преди 3 месеца

Остин е болен от рак на простатата. Ето го божието възмездие за кървавите му ръце!!!

Коментирай

Чичо

преди 3 месеца

Бреййй, човекът влязъл в болница да му оперират простатата и...вече не ставал!? А здрависващият се с призраци - ставал, баси!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.