НЕТАНЯХУ ДОВЪРШВА ТОВА, КОЕТО ЗАПОЧНАХА МОЙСЕЙ И ИСУС НАВИН

https://svobodnoslovo.eu/svyat/netanyahu-dovarshva-tova-koeto-zapochnaha-moysey-i-isus-navin/119765 SvobodnoSlovo.eu
НЕТАНЯХУ ДОВЪРШВА ТОВА, КОЕТО ЗАПОЧНАХА МОЙСЕЙ И ИСУС НАВИН

Израел в същността си е теократична държава, въпреки светската привидност. Всички нейни действия имат дълбоки подбуди, обясними само чрез историята на евреите и юдейската религия. Нейното авторство на множество провокативни актове, за които тя твърди, че са й приписани от злостни клеветници, може да бъде разкрито дори само при обикновен читателски прочит на Тората и при сравняване с датите на юдейските празници. Така например "терористичната атака на Хамас" на 7 октомври по странен начин съвпадна с празника Сукот ( Шатри) и с 50-годишнината от "войната Йом Кипур" през 1973 г.

Смисълът на названието на операция "Облачен стълб" е разбираем за тези, които имат поглед върху текстовете на  Вехтия завет. Ето какво е записано в Изход ( Втора книга Мойсеева ), разказваща за извеждането на евреите от Египет и началото на похода им към Обетовата земя - Ханаан, Гл.13, стихове 20, 21, 22:

20. И потеглиха ( синовете Израилеви ) от Сокхот и се разположиха на стан в Етам, в края на пустинята.

21. А Господ вървеше пред тях дене в облачен стълб, като им показваше пътя, а ноще в огнен стълб, като им светеше, та да вървят и дене и ноще. 

22. И облачният стълб не се отлъчваше дене, нито огненият стълб ноще от лицето на ( целия ) народ.

В Гл.14 на Изход е обяснено как облачният стълб застава между стана на евреите и стана на преследващите ги египтяни, като сочи пътя на първите и обгръща в мрак вторите, пречейки им да съзрат и нападнат бегълците ( стихове 19, 20 ). 

Облачният стълб е самият Яхве, който съпровожда своя избран народ и му оказва защита при излизанито от Египет и завоюването на Ханаан. Той е гарант на победата над изконните народи, населяващи Палестина, които, по негова заповед трябва да бъдат изтребени до крак и изличени от лицето на земята:

16. Но в градовете на тия народи, които Господ, бог твой, ти дава да владееш, не оставяй жива нито една душа.

17. А предай ги на заклятие ( изколване, изтребление ): хетейци, аморейци, хананейци, ферезейци, евейци и евусейци ( и гергесейци ), както ти бе заповядал Господ, бог твой.

( Второзаконие, Гл. 20 )

Библейският разказ за завоюването на Палестина от евреите е описание на най-страшния геноцид на древността, съпоставим само с избиването на коренните американци подир "откриването на Новия свят" и с унищожението на арменците и арамеите от младотурците през 1915 г. Впрочем палестинците са именно арамеи.

И ето че днес тия мъченици отново са подложени на поголовно клане. За кой ли път!

Кодовото название "Облачен стълб" има еднозначен смисъл - Нетаняху се чувства призван да довърши това, което Мойсей и Исус Навин започнаха преди три хиляди и петстотин години. Всякакви  измъквания от отговорност с каквито и да било терористични атаки на Хамас отпадат. Нима може да има оправдание за предприетия геноцид над деца, пеленачета, жени, старци? Кодът "Облачен стълб" е ясен - това е старателно разработен план за верска и етническа чистка, който ще бъде доведен докрай. Ако ще и с цената на световна война. С раболепното съдействие на "цивилизования Запад" - какво отвратително клише! 

Но без да се преструвам на военен специалист - защото съм обикновен историк - твърдя, че този път Израел скочи в собствения си капан. Война в катакомбите почти никога не се печели. Неотдавна Русия разгроми нацисткото гнездо в Азовстал, но руските военни разполагаха с подробния план на тази цитадела, тъй като комбинатът и подземните укрития са строени от руснаци. Как една армия, която не познава в детайли разположението на тунелите на Хамас може да разчита на победа? При това под руините на Газа, които сама постла като пречка пред себе си? 

Ако търсим някакво логично обяснение на наземната и подземна операция "Облачен стълб", намираме само едно: армията на Нетаняху ще унищожи цивилните жители Газа и ще напусне анклава. Както писах и преди - "няма народ - няма проблем". Следва преместването на по-важните съсловия на Израел в друга територия и изоставянето на останалото му население на произвола на съдбата.

Милена Върбанова

5 Коментара

Христина

преди 6 месеца

Изключително интересно.

Коментирай

Стоянов

преди 6 месеца

Само ревизия на историята от независими историци,но това едвали ще стане!"Ние ще ви създаваме проблеми и вие(гойте) ще ни благодарите"-цититам по памет Протоколите.

Коментирай

Статията е добра . . .

преди 6 месеца

. . . :)

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.