Нетаняху е „забравил“ пленниците на Хамас, казва бивша заложничка

https://svobodnoslovo.eu/svyat/netanyahu-e-zabravil-plennicite-na-hamas-kazva-bivsha-zalozhnichka/128208 SvobodnoSlovo.eu
Нетаняху е „забравил“ пленниците на Хамас, казва бивша заложничка

Израелска жена, която беше освободена от Хамас след седмици в плен, обвини премиера Бенямин Нетаняху , че е „забравил“ останалите заложници в Газа , включително американския й съпруг.

В ексклузивно интервю с Моли Хънтър от NBC News в четвъртък, бившата заложничка Авива Сийгъл каза, че вярва, че Нетаняху дава приоритет на собственото си политическо оцеляване и опита си да смаже Хамас пред усилията за връщането на заложниците. 

„Мисля, че Биби Нетаняху мисли повече за себе си, отколкото за нас“, казва 62-годишната Сийгъл.

Тя беше освободена през ноември след 51 дни в плен, каза, че иска Нетаняху „да спре войната“ и да се съсредоточи върху връщането на съпруга й, Кийт Сийгъл, американски израелец, обратно „у дома възможно най-скоро“.

„Мисля, че Нетаняху е забравил за Кийт и е забравил да бъде човек и да помогне на хората от народа“.

Семейство Сигълс, които живееха в кибуца Кфар Аза, само на 3 мили от границата с Газа, бяха сред около 240-те души, които бяха взети за заложници на 7 октомври.

Сийгъл сподели, че също така се страхува за безопасността на останалите 130 заложници. За които се смята, че все още са държани от Хамас. Включително 19-те жени, за които се притеснява, че може „да се върнат бременни“.

Тя описа един инцидент, който я накарал да се страхува, че момичетата и жените в плен на Хамас могат да бъдат изложени на риск. 

Сийгъл, която е свидетелствала пред Кнесета за времето си в плен, каза, че тя и съпругът й са били местени най-малко 13 пъти. Докато са били в Газа и са били държани заедно с няколко млади жени в плен.

„В един от дните едно от момичетата отиде до тоалетната“, каза Сийгъл. „И когато се върна, видях по лицето й, че нещо се е случило.“

Сийгъл каза, че е прегърнала младата жена, въпреки че „знаех, че не ми е позволено“.

„Тя ме погледна и каза: „Той ме докосна“, каза Сийгъл с треперещ глас. „И това беше момент, който никога, никога няма да забравя, защото не мислехме, че ще се случи. И това се случи и ние се страхувахме, че ще се повтори.”

Превод и редакция: ОТ УПОР

otupor.com

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.