Няма да въоръжим Украйна с ракети ''Таурус'', ако за целта ще е нужно участието на германски войници, отсече Шолц

https://svobodnoslovo.eu/svyat/nyama-da-vaorazhim-ukrayna-s-raketi-taurus-ako-za-celta-shte-e-nuzhno-uchastieto-na-germanski-voynici-otseche-sholc/128816 SvobodnoSlovo.eu
Няма да въоръжим Украйна с ракети ''Таурус'', ако за целта ще е нужно участието на германски войници, отсече Шолц

Германският канцлер Олаф Шолц отхвърли възможността за въоръжаване на Украйна с крилати ракети с голям обсег „Таурус“, ако има участие на германски войници, които да помагат при управлението им.

"Не можете да доставите оръжейна система с много голям обсег и да не си помислите какъв да е контролът над нея. Ако искате да ги контролирате и това е възможно единствено с участието на германски войници, то това не подлежи на обсъждане", заяви германският канцлер, предаде Ройтерс. 

Досега Германия отхвърля възможността да изпрати „Таурус“ на Украйна, обезпокоена, че така може да бъде замесена в пряка конфронтация с Русия. Темата ескалира, след като руска медия в петък публикува 38-минутен запис на разговор, в който се чува как германски офицери обсъждат доставки на оръжие за Украйна и потенциални удари на Киев срещу Кримския мост.

По-рано днес заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев заяви, че Москва ще прояви сдържаност в отговор на записа, но няма да го забрави. Междувременно руското външно министерство извика за обяснения германския посланик в Москва граф Александър Ламбсдорф заради публикувания в петък аудиозапис на разговор между офицери от германските военновъздушни сили за възможното разполагане на крилати ракети "Таурус" в Украйна.

https://offnews.bg/

3 Коментара

Бай Иван

преди 1 месец

Германците явно са силно ошашавени, защото те се мислят за големи техничари, а руснаците пак ги изпревариха и ги заловиха по бели гащи! Мисля, че дойчовците трябва да получат официално предупреждение че ако Кримският мост е ударен дори от една ракета "Таурус", отговорът ще е ракети "Искандер" по "Райгстага" и правителствените им сгради! Освен това договорът за обединяването на Германия ще бъде денонсиран от Русия при това положение! Сигурен съм, че никаква Световна ядренна война няма да започне, защото те са официално предупредени и това ще ги предпази да се поддадат на американците, както когато изпратиха танкове "Леопард" на Украйна! Явно с такива говеда трябва да се прилага правилото "Бий за да те уважават!" Тези кретени от друго не разбират!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Върховният съд на САЩ постанови, че Доналд Тръмп може да участва на първичните избори в Колорадо - това е лоша новина. Сега идва ред на магнитски. Ако и това не помогне, да си спомним за Кенеди. Джо, нема се даваш...

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Световната история не познава главнокомандващ, който по време на тежка война да обикаля повече света от Зеленски. Той постоянно е на обиколки в чужбина. Беше два пъти в Саудитска Арабия; в Япония, Турция, Ватикана, Полша, България, Германия, Финландия, Дания, Нидерландия, Белгия, САЩ, Канада, Аржентина, Италия, Испания, Кабо Верде (на път за Аржентина), Чехия, Словакия, Албания, Великобритания, Франция, Молдова, Румъния, Гърция, Швеция, Норвегия, Швейцария, Литва, Естония и Латвия. В някои от споменатите държави беше повече от веднъж. Такова нещо не се е видяло.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.