Първият президентски дебат Тръмп-Байдън - обвинения и обиди, без ръкуване

https://svobodnoslovo.eu/svyat/parviyat-prezidentski-debat-tramp-baydan-obvineniya-i-obidi-bez-rakuvane/136892 SvobodnoSlovo.eu
Първият президентски дебат Тръмп-Байдън - обвинения и обиди, без ръкуване

Без да се ръкуват, Джо Байдън и Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в Атланта, в решаващ дебат по CNN преди президентските избори на 5 ноември. Двамата кандидати за президентското място на САЩ говориха за икономиката, абортите, войните в Украйна и Газа, порнозвездата Сторми Даниелс, а също и за възрастта си, като над 70% от американските избиратели гледаха телевизионния им сблъсък.

 „Инфлацията убива страната ни“, каза кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп по време на дебата.

Президентът на САЩ Джо Байдън остро разкритикува своя предшественик Доналд Тръмп за действията му срещу правата на абортите.

„Войната в Украйна никога нямаше да се случи, ако САЩ имаха истински президент”, каза Доналд Тръмп на президента Джо Байдън.

Републиканският кандидат за президент на САЩ беше силно критичен към милиардите долари, които страната му е похарчила, за да подкрепи Украйна в борбата й срещу руските нашественици.

Доналд Тръмп се зарече, че ако бъде избран за президент на САЩ, ще сложи край на "войната между Путин и Зеленски", преди официално да встъпи в длъжност на 20 януари.

Президентът на САЩ Джо Байдън обвини своя републикански предшественик и опонент на изборите през ноември Доналд Тръмп, че "преувеличава" и "лъже" относно имиграционната криза.

"Разказът, че нелегалните имигранти са добре дошли в Съединените щати, не е верен“, подчерта Байдън. „Няма доказателства в подкрепа на това, което той казва. Още веднъж той преувеличава, той лъже“, каза Байдън за Тръмп.

На свой ред Джо Байдън остро критикува Тръмп за присъдата му и неговата роля в бунтовете срещу Капитолия след предишния президентски вот. „Единственият човек, който е осъден на тази сцена, е човекът, когото гледам сега. Това, което ви казва, не е истина. Факт е, че не е имало никакъв опит от негова страна да спре това, което се случва пред Капитолия. Всички хора, които са осъдени, заслужават да бъдат осъдени за престъпленията си. Помислете дори само за глобите, които сте получили – колко милиона долара дължите за тях – за тормоз над жена на публично място и още какво ли не, за секс с порнозвезда, докато жена ви е бременна. За какво изобщо говорите? Имате морал, колкото улична котка”, посочи настоящият президент на САЩ.

trud.bg

7 Коментара

Червената шапчица

2 days before

''О, боже, какво ще правим!'' Паника сред демократите след дебата Байдън-Тръмп - Къш от тук с тия путински опорки, бе! - Байдъне, нема се даваш... аз съм за теб... и Муцинка те подкрепя...

Коментирай

Diana

2 days before

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

Чичо Сам - Абе вие верно ли сте толкова наивни, че да вярвате че има някакво значение кой е президент на САЩ ? Там президента е единствено една представителна фигура за пред хората, някой който да представя решенията на власта пред обществото. Ако президента тръгне да прокарва собствена политика обикновено го отстраняват. В кратката история на САЩ такива случаи има много...

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

копи - В известна степен е много лошо, че Бай Дън се издъни на дебата, защото сега спешно, ще задвижат подмяната му с Килъри Клинтън, а тя е зло, зло на стероиди и ако я нагласят да спечели срещу Бай Дончо тежко и горко на целия свят!

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

Да се знае - Искрен Иванов е наше момче, роден в Полски Тръмбеш и е истински Експерт по международни отношения: В дебата между Байдън и Тръмп нямаше ясно изразен победител. Бившият американски президент използваше лъжливи аргументи и не каза ясно дали ще застане зад страните от НАТО при евентуална атака от страна на Русия. Тръмп се държа като шоумен, а Байдън - като политик. Това коментира в ефира на "Твоят ден" експертът по международни отношения Искрен Иванов.

Коментирай

Червената шапчица

2 days before

Джо Клейн го описва най-добре: "Беше по-лошо от катастрофално. Беше тъжно, беше унизително. Байдън изглеждаше като пациент в хоспис, който се е изгубил по пътя към тоалетната.

Коментирай

Триете... Дементен диктатор е джо бидон!

2 days before

Триете... Дементен диктатор е джо бидон!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.