Плененият Николай Хавтура: Украйна няма да победи. Няма хора, просто няма кой да се бие

https://svobodnoslovo.eu/svyat/pleneniyat-nikolay-havtura-ukrayna-nyama-da-pobedi-nyama-hora-prosto-nyama-koy-da-se-bie/139899 SvobodnoSlovo.eu
Плененият Николай Хавтура: Украйна няма да победи. Няма хора, просто няма кой да се бие

Николай Хавтура, стрелец-санитар от 144-та стрелкова бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), който сложи оръжие, разказа, че в Украйна мобилизират болни от епилепсия за участие във военните действия. 

„Имах "бял билет". Те просто го изхвърлиха и казаха: „Годен си за служба“. Имам ограничена годност. Преди това бях два пъти в болница. Два пъти ми даваха отсрочка. Казаха ми: „Сега е война. Така или иначе ще отидеш да служиш. Приемат и епилептици. Това изобщо не е правилно. Просто съм шокиран. Вземат всички подред. Затварят си очите за всичко и казват: "Ти си годен", казва той във видеоклип, разпространен от руското министерство на отбраната.

По думите на Хавтура, служители на териториалния наборен център го държали насила три дни в сградата на военната комисия и след това веднага го изпратили във военно поделение в Николаевска област. Той не останал там дълго, тъй като украинските въоръжени сили се нуждаели от ново „пушечно месо“.

"Украйна няма да победи. Няма да може. Първо, няма хора, просто няма кой да се бие. Взимат всички подред - инвалиди трета група, защото няма кой да се бие”, отбеляза военнопленникът.

https://glasove.com/

3 Коментара

ГРАЖДАНКА

1 month before

Те знаят, че не може да се бият, просто прочистват територията от украинци, защото им трябва празна за евреите. Сега като почне голямата война мужду Израел и Иран, къде мислите ще бягат евреите- ами към тн.н. Небесен Йерусалим в Украйна. Проектът върви отдавна и вече е към края си.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.