Полша: Спрете да давате пари на украинците, за да има хора за ВСУ

https://svobodnoslovo.eu/svyat/polsha-sprete-da-davate-pari-na-ukraincite-za-da-ima-hora-za-vsu/142548 SvobodnoSlovo.eu
Полша: Спрете да давате пари на украинците, за да има хора за ВСУ

Полският външен министър Радослав Сикорски призова правителствата на страните от Европейския съюз да отменят плащанията за украинските бежанци, за да ги насърчи да се върнат у дома и да се мобилизират във въоръжените сили на Украйна.

В интервю за френското издание Le Monde Сикорски отбеляза, че като плаща помощи на украинските бежанци и им предоставя убежище, Европейският съюз намалява мобилизационния потенциал на Украйна, чиято армия изпитва остър недостиг на жива сила.

Сикорски припомни, че ако украинските бежанци получат статут на закрила в ЕС, те получават безплатно жилище и парични плащания, което създава финансови бариери за младите мъже и жени, които могат да се върнат в Украйна, за да плащат данъци там и да се присъединят към редиците на въоръжените сили на Украйна.

Шефът на полското външно министерство нарече подкрепата за украинските бежанци „субсидиране на неподчинение“.

По-рано беше съобщено, че формирането на т. нар. „Украински доброволчески легион“ на територията на Полша, който трябваше да се състои от украински граждани, живеещи в Европейския съюз, които са преминали военно обучение в Полша, е в застой поради липса на хора, желаещи да отидат да се бият в Украйна.

https://blitz.bg/

2 Коментара

Крис

5 days before

Мале, какъв хуманист е Сикорски. Грижи се за попълнението на безграничните гробища с веещи се знамена в Украйна. Макар че някъде четох, че "Блекрок" започнали да мрънкат, че много от земята им там е вече заета от гробища.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.