Потресаваща реч на младеж от ВМРО-ДПМНЕ: Фашистки татари, българките струват две банкноти /видео/

https://svobodnoslovo.eu/svyat/potresavashta-rech-na-mladezh-ot-vmro-dpmne-fashistki-tatari-balgarkite-struvat-dve-banknoti-video/9022 SvobodnoSlovo.eu
Потресаваща реч на младеж от ВМРО-ДПМНЕ: Фашистки татари, българките струват две банкноти /видео/

”Фашистки татари, българките струват две банкноти и гнусната българска фашистка ръка”. Това са само част от определенията, които Драган Гюровски от Младежкия съюз на най-голямата опозиционна партия в РС Македония ВМРО-ДПМНЕ отправи към България и българския народ на открито събрание на партията в центъра на Скопие, предаде БГНЕС.

В словото си младият "политик" използва цялата лексика изпълнена с омраза към България, създадена от времето на бивша Югославия след 1945г.

"Няма да преговаряме за това на кого е Гоце Делчев и на кого принадлежат илинденците. Да не би да са забравили за Букурещ от 1913 г., когато разшириха границите си за сметка на Македония и започнаха с асимилация, денационализация и депортация? Няма да има промяна на историята по волята на татарските фашисти. Тази гнусна българска ръка удряше по македонците. Твърдят, че имаме обща история. Разбира се, че имаме. Това е безспорен факт. Единствената обща история са двете червени /сръбски банкноти, за които са се продавали българките, бел.ред./", каза още Гюровски.

Преди две седмици лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Христиан Мицкоски призова Договорът за приятелство с България да бъде анулиран.

До момента нито един македонски политик и общественик не се е разграничил нито от речта на Гюровски, нито от призива на Мицкоски за денонсиране на споразумението с България.

Гюровски използва терминът "източният съсед" за България, който бе въведен в политическия речник от самия Мицкоски в Република Северна Македония.

Frognews.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.