Премиерът Денков заяви в Израел: България би оказала хуманитарна подкрепа, включително с медицински специалисти

https://svobodnoslovo.eu/svyat/premierat-denkov-zayavi-v-izrael-balgariya-bi-okazala-humanitarna-podkrepa-vklyuchitelno-s-medicinski-specialisti/120431 SvobodnoSlovo.eu
Премиерът Денков заяви в Израел: България би оказала хуманитарна подкрепа, включително с медицински специалисти

Държавата Израел и израелският народ имат пълната ни подкрепа, с вас сме. Тази позиция изрази премиерът акад. Николай Денков по време на срещите си с министър-председателя на Държавата Израел Бенямин Нетаняху и президента Исаак Херцог в рамките на еднодневна визита в Ерусалим. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. Във водената от акад. Денков делегация е също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

„Знаем колко са трудни времената днес и затова сме тук. Всички бяхме шокирани от терористичните атаки, които убиха толкова много невинни хора в Израел“, заяви министър-председателят на България пред израелския си колега Нетаняху. Акад. Денков увери президента на Израел Исаак Херцог, че България би оказала хуманитарна подкрепа с всичко необходимо, включително и с изпращането на медицински специалисти. „Можете да разчитате на нас“, заяви акад. Денков.

Той подчерта колко е важно всички заложници да бъдат освободени възможно най-скоро, а преди това –  Международният комитет на Червения кръст да получи незабавен достъп до тях. „Оценявам усилията ви да защитите живота на невинните хора. По време на днешните дискусии видях, че правите всичко възможно при тези трудни обстоятелства“, каза акад. Денков. 

България е силно загрижена за случващото се в ивицата Газа, знае колко трудна е ситуацията в региона и колко е важно развитието на войната за опазването на мира. „Разбираме вашите права да защитите Държавата Израел и народа си. Имате пълното право да се борите срещу терористите, защото това, което направиха, е невъобразимо. „Хамас“ и цялата му военна и административна структура трябва да бъдат изкоренени, защото в противен случай няма да има траен мир“, заяви още акад. Денков.

Очаква се премиерът Николай Денков да се прибере в България тази вечер, около 18:00 часа и да  да обобщи резултатите от своята визита пред медиите на правителствения терминал на летище София.

Заради едновременното отсъствие от страната на министър-председателя и на вицепремиера днешното извънредно заседание на кабинета бе водено от министъра на финансите Асен Василев

https://otupor.com/

12 Коментара

Бате Винету

преди 6 месеца

Браво! 22 % от хората в България живеят под прага на бедността. Да тези хора са загрижени за живеещите в България?

Коментирай

Иван Пеев

преди 6 месеца

Още един българин сложи на главата си еврейска тюбетейка. Еврейчетата да се оправят сами и за си сърбат попарата, която надробиха. От еврейска държава няма нужда. Така и така са си араби, да сменят религията и да кротуват!

Коментирай

ВЪЗРАЖДАНЕ е патерица на шайката ГЕРБ и петата колона ДПС

преди 6 месеца

Плъшокът е личен пратеник на Галя от ПосолствоТО,

Коментирай

Бате Винету

преди 6 месеца

УмноКиро да вземе да дари една заплата като подкрепа на думите на академика в онази сметка в нигерийска банка.. Нали там събираше помощите за Украйна.

Коментирай

bennow

преди 6 месеца

Ивицата Газа се превърна в гробище за деца: разказ на специалния пратеник на “Фигаро” https://glasove.com/na-fokus/ivitsata-gaza-se-prevarna-v-grobishte-za-detsa-razkaz-na-spetsialniya-pratenik-na-figaro Автор: "Фигаро"

Коментирай

Борис

преди 6 месеца

Един плъх си остава винаги ПЛЪХ! Както винаги,плъховете от България се грижат за чуждите плъхове-укрофашисти,евреи,а защо не скоро да се погрижат и за САЩ,дъртия с памперсите скоро ще гушне букета!

Коментирай

Балалайка

преди 6 месеца

При положение, че българите с възможности ходят до Турция и Израел да се лекуват ... какво точно е искал да каже АКАДЕМИКА?

Коментирай

Бай Иван

преди 6 месеца

До сега това правителство на некоалицията се грижеше за помоща за кървавата украинска хунта! Сега на дневен ред излиза и помоща за еврейската кървава хунта! Скоро ще се погрижат и за "братския" тайвански народ! А за нашия народ кога?

Коментирай

Али Баба

преди 6 месеца

В Израел не им ли трябват специалисти по сапунени мехури или Несферични сладоледени частици? Защото там лекари си имат наистина бол... Но един такъв ала-бала специалист - едва ли...

Коментирай

Борис

преди 6 месеца

На евреите наистина им трябват "специалисти"по сапун.Щото нали се сещате...Пък трябва да изперат и нечистите си съвести,та нашия "спец"им е дохаки.Ама се чудя що е взел и жирафа гейбриел-много е кльощава за сапун.Виж,за пастърма става,стига да е "кашер".

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.