Премиерът на Словакия: Сериозно ли смятате, че има война в Киев? Шегувате се...

https://svobodnoslovo.eu/svyat/premierat-na-slovakiya-seriozno-li-smyatate-che-ima-voyna-v-kiev-sheguvate-se/125897 SvobodnoSlovo.eu
Премиерът на Словакия: Сериозно ли смятате, че има война в Киев? Шегувате се...

Словашкият премиер Роберт Фицо заяви, че животът в украинската столица Киев е "абсолютно нормален" и няма война, предаде агенция „Ройтерс“.

Той направи това изказване ден преди срещата си с украинския премиер и само часове, след като Русия извърши поредната си ракетна атака срещу Киев, отбелязва агенцията.

Репортер попита Фицо дали би било подходящо той да пътува до Киев, за да добие по-добра представа за пълномащабната руска война срещу Украйна, която наближава втората си година. „Има конфликт, който е локализиран. Сериозно ли мислите, че в Киев има война? Вие се шегувате, моля, надявам се, че не говорите сериозно. Отидете там и ще разберете, че в града има нормален живот, абсолютно нормален живот", каза Фицо.

Фицо се отличава със своята проруска позиция. Много други чуждестранни лидери вече пътуваха до Киев - с влак поради опасностите, породени от въздушни нападения - за да покажат подкрепа за Украйна. От началото на войната в Киев са прозвучали 967 въздушни тревоги, които са продължили общо 1133 часа. Метрото и други подземни зони работят като бомбоубежища.

Фицо каза, че военната помощ удължава войната и са необходими компромиси за мир - въпреки украинските и западните аргументи, че Украйна ще падне без военна подкрепа от Запада. Фицо заяви, че Украйна може да получи финансиране от ЕС и условно одобри кандидатурата на Украйна за членство в ЕС, но обеща да блокира кандидатурата ѝ за присъединяване към НАТО.

https://fakti.bg/

 

2 Коментара

Настапир Аналниев

преди 3 месеца

Фичката е голем пич!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.