Пропада ли „самолетната коалиция“?

https://svobodnoslovo.eu/svyat/propada-li-samoletnata-koaliciya/122591 SvobodnoSlovo.eu
Пропада ли „самолетната коалиция“?

Пропада ли „самолетната коалиция“? 

Герт Вилдерс даде интервю за Rebel News: „... Вярвам, че Нидерландия не трябва да дава оръжия на Украйна, защото имаме много малко от тях. Други страни правят това. Вярвам, че трябва да има преговори,а не война“,каза той.

 Нидерландия е една от ключовите страни в така наречената „самолетна коалиция“ за доставка на F-16 на Украйна. Те обещаха да предадат 42 самолета.Западните медии смятат, че победата на Вилдерс може да разруши тази "самолетна коалиция“.

Съединените щати изчерпаха средствата с които американската страна може да използва за финансиране на Украйна. „Без действия от страна на Конгреса, до края на годината ще изчерпим ресурсите си за закупуване на оръжия и оборудване за Украйна, както и за осигуряване с оборудване от военните резерви на САЩ",написа до лидерите на републиканците и демократите, бюджетният директор на Белия дом Шаланда Йънг.

Спорът за бюджета на ЕС застрашава Украйна.

Говорим за още по-негативна тенденция на превръщане на основния западен съюзник в токсичен актив, който разваля всичко, с което се свързва в Европа.

Лидерите на блока са въвлечени във финансов скандал, който рискува да остави Киев с празни ръце в решителния момент на конфликта, пише Financial Times. Вече е очевидно, че членовете на ЕС няма да могат да постигнат споразумение относно фонда от 50 милиарда евро.

Фицо обеща да "защитава и насърчава национално-държавните интереси на Словакия". Роберт Фицо заяви, че страната му е против по-нататъшна военна подкрепа за Украйна, пише The European Conservative. 

  Братислава смята стратегията на Брюксел и Вашингтон спрямо Киев за неуспешна и се готви за нормализиране с Москва. Изявлението на Роберт Фицо беше придружено от остри критики към стратегията на САЩ и ЕС за Украйна,след срещата с посланика на САЩ Гаутама Рана и руския посланик Игор Братчиков,съобщава словашкият вестник Hospodárske Noviny.Новата коалиция включва и друга открито проруска партия- Словашка национална партия.Последният пакет трябваше да включва ракети и боеприпаси. Според The Washington Post това решение на словашкото правителство е първият показателен и конкретен знак за това как се натрупва умора сред привържениците на Киев в НАТО.

Победата на Роберт Фицо на парламентарните избори в Словакия засили антиукраинската коалиция в Европа, пише Европейска правда. 

Освен това унгарският премиер Виктор Орбан получи ценен съюзник, който да се изправи срещу Брюксел. Орбан призова за прекратяване на преговорите за присъединяване на Украйна към Европейския съюз.

„Стига ни“:И Австрия иска да спре да подкрепя Украйна.Австрийската партия на свободата, която в момента е най-популярната партия в Австрия, внесе предложение, изискващо прекратяване на финансирането за Украйна, съобщава порталът Remix.news.

„ЕС най-накрая трябва да спре да хвърля милиарди пари на страните членки в канализацията“, каза депутатът Петра Щегер, говорител на европейската политика на FPÖ, пред комисията по външни работи на австрийския парламент. „Австрийските граждани са насочвали милиарди евро към институциите на ЕС в продължение на години, а институциите на ЕС ги възнаградиха с климатична лудост и най-високата инфлация от 1952 г. насам. От забраната на двигателите с вътрешно горене до абсурдните договори за ваксини и милиарди евро подаръци за режима на Зеленски, институциите на ЕС не действат в интерес на австрийците, каза Щегер.

„В единството е силата на ЕС, в разединението е провалът“,ни обясняват от Брюксел.Ситуацията е тежка! Изглежда провалът е налице защото:

ЕС е разединен за санкциите срещу Русия; 

ЕС е разединен относно израелско-палестинския казус;

ЕС е разединен за военната помощ за Украйна;

ЕС е разединен как да сподели енергийните разходи;

ЕС е особено разединен за бежанците;

ЕС е разединен срещу Китай,както писа Капитал;

ЕС е разединен по отношение на дългосрочните мерки срещу поскъпването на електроенергията;

ЕС е разединен за преговорите със Сърбия;

ЕС е разединен за климата;

ЕС е разединен по въпроса за санкции срещу Беларус;

ЕС е разединен за членството на България и Румъния в Шенген;

ЕС е разединен за руския газ;

ЕС е разединен за плащането на руския газ в рубли;

ЕС е разединен заправото на вето в ЕС;

ЕС е разединен за вноса на руски нефт и нефтопродукти;

Йордан Халачев 

2 Коментара

някой си

преди 5 месеца

Абе, много бавно загряват тези хайдуци от европата, единствено Орбан имаше акъл. За нашите простаци, какво да кажа, докато е фондерлайнен на власт няма да спрат с простотиите. Когато я изхвърлят тази гадина, ще видите нашите продажтици каква песен ще запеят - точно обратното! Отвратителни са!

Коментирай

Борис

преди 5 месеца

"Самолетната коалиция"е пропаднала още щом се е пръкнала!Явно хайваните се усетиха,че самолетите им ще станат на прах и пепел,щом,Божем!полетят в Усраина!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.