Разследват Boeing заради фалшиви записи за самолета 787

https://svobodnoslovo.eu/svyat/razsledvat-boeing-zaradi-falshivi-zapisi-za-samoleta-787/133239 SvobodnoSlovo.eu
Разследват Boeing заради фалшиви записи за самолета 787

Американските органи за безопасност на полетите разследват дали Boeing е извършил задължителните проверки на самолета 787 и дали служителите са фалшифицирали записи за самолета, съобщиха официални лица.

Въпросът се концентрира върху това дали Boeing е предприел необходимите инспекции за "потвърждаване на адекватно свързване и заземяване там, където крилата се съединяват с фюзелажа на някои самолети 787 Dreamliner", съобщи Федералната авиационна администрация в имейли.

Междувременно отложиха изстрелването на Boeing Starliner точно преди излитането.

Първото изстрелване на космическия кораб Starliner на Boeing с екипаж беше отложено около два часа преди излитането. Беше установен нов проблем с безопасността", съобщиха официални лица.

"Отлагаме днешния опит за изстрелване", съобщи в Туитър ръководителят на НАСА Бил Нелсън. "Както съм казвал и преди, първият приоритет на @NASA е безопасността. Стартираме, когато сме готови."

dnes.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.