Руски генерал: Винаги можем да ударим Зеленски с ракета, но не го правим

https://svobodnoslovo.eu/svyat/ruski-general-vinagi-mozhem-da-udarim-zelenski-s-raketa-no-ne-go-pravim/4062 SvobodnoSlovo.eu
Руски генерал: Винаги можем да ударим Зеленски с ракета, но не го правим

Експерт обясни защо Москва не пипа президента на Украйна. В разговор с журналисти бившият представител на руския президент, генерал-лейтенант Константин Пуликовский говори за възможността за ракетен удар по Радата на Украйна или резиденцията на украинския лидер Володимир Зеленски.

Експертът заяви, че не би било никакъв проблем високоточна ракета да долети до нужното място. "И тези хора вече няма да ги има".

Русия обаче няма желание да ликвидира Зеленски. И за това си има доста сериозни причини. Украинските деятели трябва да разберат, че са необходими на Москва, обясни генералът. В частност, лидерът на Незалежная е необходим, за да подпише необходимите документи.

"Трябва да има, така да се каже, легитимен президент, който да подпише всичко, да се съгласи. Това е необходимо не само на нас, но и на целия свят, а и на самата Украйна", отбелязва Пуликовский.

Той е категоричен, че Русия не е заинтересована от това, бъдещите поколения да я обвиняват в нелегитимна смяна на властта в съседна държава.

blitz.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.