Тайният план на Борис Джонсън за разделяне на Украйна от Русия и ЕС

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tayniyat-plan-na-boris-dzhonsan-za-razdelyane-na-ukrayna-ot-rusiya-i-es/2762 SvobodnoSlovo.eu
Тайният план на Борис Джонсън за разделяне на Украйна от Русия и ЕС

Тайният план на Борис Джонсън за разделяне на Украйна от Русия и ЕС: Европейската общност

Борис Джонсън с инициатива, която се стреми да разруши картите в Европа: премиерът на Лондон предлага нова система от политически, икономически и военни съюзи - алтернатива на Европейския съюз - която събира Страни, обединени от недоверие към Брюксел, а също и към отговора на Германия на руската военна агресия.

Според някои запознати с разговорите и присъстващи тези дни на Световния икономически форум в Давос Борис Джонсън плете мрежата си вече повече от месец . Премиерът представи идеята си за първи път на Владимир Зеленски, когато украинският президент го приветства в Киев на 9 април.

Моделът на Европейската общност, който Борис Джонсън има предвид, ще има Великобритания за лидер и ще включва освен Украйна, Полша, Естония, Латвия и Литва , както и потенциално Турция на по-късна дата. След посещението на премиера на Лондон в Киев, разговорите продължават и британското ухажване към Украйна става все по-належащо и детайлно.

Според информацията на малкото информирани хора извън Лондон, Джонсън предлага съюз от държави, ревнуващи за националния си суверенитет, либерални в икономиката и решени до най-голяма непримиримост срещу военната заплаха на Москва..

Джонсън със сигурност търси политически дивидент, отбелязва европейски министър: премиерът се надява да има допълнителна карта в сделката с Брюксел, която самият той би искал да отвори отново при Брекзит.

Така Лондон се опитва да наруши баланса на континента.И по този начин може в крайна сметка да разкрие линия на счупване, която сега наистина съществува на европейския континент: тази между страните, които помагат най-решително на Украйна - Обединеното кралство и Полша преди всичко - и тези, които го правят по-цинично и се колебае. Според оценки на Ариана Антеца от Института за световна икономика в Кил, само Лондон досега е предоставил повече икономическа и военна помощ на Киев във войната, отколкото целият Европейски съюз.

И Полша има повече данни от Германия, Франция и Италия. Така войната на Владимир Путин, която вече е четвърти месец, започва да отваря първите политически пукнатини в Европа.

https://www.corriere.it/economia/finanza/22_maggio_26/piano-segreto-boris-johnson-dividere-l-ucraina-russia-ue-commonwealth-europeo-02d3b232-dc6b-11ec-b480-f783b433fe60.shtml

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.