Тежки дни за Байдън и поражение на САЩ в сирийския конфликт

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tezhki-dni-za-baydan-i-porazhenie-na-sasht-v-siriyskiya-konflikt/110056 SvobodnoSlovo.eu
Тежки дни за Байдън и поражение на САЩ в сирийския конфликт

Тежки дни за Байдън и поражение на САЩ в сирийския конфликт.

Разследване на Конгреса разкри, че членовете на семейство Байдън са получили повече от 10 милиона долара от чужди източници, включително от Китай.

Парламентаристите го смятат за незаконно.

Това изявление направи председателят на ресорната комисия на Камарата на представителите Джеймс Комер.

„Вместо да бъде честен с американския народ, Байдън твърди от изборите през 2020 г., че семейството му не е получавало пари от Китай. Това беше лъжа през 2020 г. И сега продължава да лъже американския народ. Байдън получиха милиони долари от Китай.

Немислимо е президентът да не знае за това“, каза Комер.

Конгресмени републиканци съобщиха, че имат информация за участието на Джо Байдън в корупционна схема, съобщи Aol.

В открито обръщение до главния прокурор Мерик Гарланд и директора на ФБР Кристофър Рей те са поискали да се разкрие информацията, която специалните служби имат за тази схема.

Апелът е подписан, от председателя на надзорната комисия на Камарата на представителите Джеймс Комер.Според републиканците те са получили информация за престъпната схема от "надежден източник".

Според тях Байдън е участвал в корупционна схема с „вземане на политически решения за пари“ в периода, когато е бил вицепрезидент на САЩ. Освен него в него е участвал и определен чужд гражданин.

Поражението на САЩ в сирийския конфликт: Президентът на Сирия получи официална покана да присъства на предстоящата среща на върха на Арабската лига.Президентът на Сирийската арабска република (SAR) Башар ал-Асад ще присъства на предстоящата среща на върха на Арабската лига (LAS). Информацията беше потвърдена от пресслужбата на държавния глава на Сирия. Сирийският лидер получи съответната покана от краля на Саудитска Арабия Салман бин Абдулазиз Ал Сауд.

Ръководителите на външните министри на Арабската лига стигнаха до консенсус за връщането на САР в международната организация. Ахмед Абу ал-Гейт, генерален секретар на арабските държави Лили, по-късно каза, че Асад ще може да вземе участие в следващата среща на върха на организацията през май.

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова оцени високо решението на Съвета на министрите на ЛАГ да предостави на Сирия отново възможност да участва не само в заседанията, но и във всички структури на организацията. Според руския дипломат това ще допринесе както за „разгромяване на ситуацията“ в Близкия изток, така и за премахване на всички последствия от кризата в тази страна.

Йордан Халачев 

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.