Тръмп: Ако Европа бъде нападната, САЩ няма да ви помагат и да ви защитават

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tramp-ako-evropa-bade-napadnata-sasht-nyama-da-vi-pomagat-i-da-vi-zashtitavat/124905 SvobodnoSlovo.eu
Тръмп: Ако Европа бъде нападната, САЩ няма да ви помагат и да ви защитават

"Трябва да разберете, че ако Европа бъде нападната, ние никога няма да дойдем да ви помогнем и да ви подкрепим".

Това е завил Доналд Тръмп на председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен през 2020 г. - на Световния икономически форум в Давос.

Думите на Тръмп преразказа еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, който е присъствал на срещата. 

Бретон разкри още два цитата от Тръмп: "Между другото, НАТО е мъртво и ние ще го напуснем, ще се откажем от НАТО", както и "Вие ми дължите 400 млрд. долара, защото не платихте, германците, това, което трябваше да платите за отбрана".

Бретон разказа за скандалните изказвания на Тръмп през 2020 г. по време на събитие в Европейския парламент в Брюксел във вторник, уточнява Politico.

offnews.bg

5 Коментара

12345

преди 3 месеца

Какво нато ще напуска тоя чифутски гъзомийнкик, като нато е инструмент на външната политика на ФАЩ. Цялата т.н. политическа върхушка във ФАЩ е функция на еврейския корпоративен фашизъм.

Коментирай

Мартин

преди 3 месеца

Бай Дончо Тръмпара и той превъртя горкият, както всички Хамерикански Прецеденти! Кой създаде НА(срано)ТО и кой плаши светът толкова време със СССР и Варшавския договор?! Бай Дончо, какво ще напускаш и къде ще ходиш бе човек, нещо май си ял развалена храна и ти дразни стомаха?!

Коментирай

Ти там ли беше?

преди 3 месеца

Или пак си пишеш ей така?

Коментирай

Боги

преди 3 месеца

Изобщо не се радвам на предполагаемата победа на Тръмп. Той не е много по-различен от абсурдния склеротик Байдън. Тук не става дума само за възрастта. Тръмп също е зависим от милионерите и милиардерите, но от другия, републиканския кръг. И каквото и да ми говорят, зная, че става дума предимно за пари, за много пари. А бедните да спят в кашони по улиците, някои по-богати, може и в палатки, и в каравани. Хареса ми написаното в първия коментар от 12345. Накратко ще се позова на Алигиери : "...надежда всяка тука оставете..."!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.