Тръмп отказа предложението на Зеленски да посети Украйна

https://svobodnoslovo.eu/svyat/tramp-otkaza-predlozhenieto-na-zelenski-da-poseti-ukrayna/120454 SvobodnoSlovo.eu
Тръмп отказа предложението на Зеленски да посети Украйна

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп отхвърли поканата на украинския президент Владимир Зеленски да посети страната.

„Уважавам президента Зеленски, но смятам, че би било неуместно да пътувам до Украйна в този момент“, каза той в изявление пред телевизионната мрежа Newsmax . „Администрацията на [президента на САЩ Джо] Байдън в момента се занимава с него и аз не искам да създавам конфликт на интереси.“

По-рано Зеленски в интервю за телевизия NBC покани Тръмп в Украйна и каза, че след 24 минути ще му обясни, че няма да може да постигне мирно уреждане за 24 часа.

Тръмп многократно е заявявал, че ако бъде избран за президент на САЩ през 2024 г., ще може да разреши конфликта в Украйна за 24 часа.

https://otupor.com/

1 Коментара

Крис

преди 6 месеца

Да не е луд да ходи в Украйна. Проклятието "Еленски" продължава да действа със страшна сила, особено сред военнослужещите там. Количеството загинали, наградени от него военни се увеличава главоломно. Плюс колко правителства паднаха в Европа след близки срещи от трети вид с Еленски. А Борис Джонсън от премиер на Великобритания се превърна във водещ в не особено престижен тв канал и списва колонки в някакъв вестник там.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.