Урсула Фон дер Лайен "дезертира" от ЕК и се опитва да се скрие в НАТО

https://svobodnoslovo.eu/svyat/ursula-fon-der-layen-dezertira-ot-ek-i-se-opitva-da-se-skrie-v-nato/54137 SvobodnoSlovo.eu
Урсула Фон дер Лайен "дезертира" от ЕК и се опитва да се скрие в НАТО

Урсула Фон дер Лайен "дезертира" от ЕК и се опитва да се скрие в НАТО. 

Мандата на Фон дер Лайен като председател на ЕК изтича на 31 октомври 2024 г.,но тя се опитва да се "чупи" есента на 2023 г.!

 Фон дер Лайен не успя да замете тайните преговори с “Пфайзер” написа в-к "Банкер". Скандалът с тайните текстови съобщения за закупуване на ваксини срещу ковид между председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и шефът на фармацевтичния гигант „Пфайзер“ Алберт Бурла набра нова сила. Темата е особено чувствителна по три причини: първо – засяга всички държави членки на ЕС, второ – със сделката бе ангажирана “лично” Европейската комисия, и трето – иде реч “само” за 30 милиарда евро.

Европейската сметна палата публикува доклад, в който обвини Комисията, че отказва да разкрие подробности за личната роля на Фон дер Лайен в преговорите. 

На 13 февруари, “Ню Йорк таймс” обяви, че ще съди в Люксембург Европейската комисия за това, че не е предоставила текстовите съобщения. Делото е заведено в Съда на Европейския съюз на 25 януари, а в хода на процеса адвокатите на вестника ще се опитат да докажат, че общностното право е задължавало Еврокомисията да публикува съобщенията, които съдържат информация за “корона” сделките за ваксините на стойност милиарди евро.Искът се базира на изявление на европейския омбудсман Емили О’Райли от януари 2022 г., че Комисията не е поискала изрично от личната канцелария на Фон дер Лайен текстовите съобщения. Самата тя твърди, че не ги е запазила, защото не са официални документи.

Няколко еврокомисари настояха тази информация да бъде публикувана незабавно, а шефът на американската мултинационална компания „Пфайзер“ няколко пъти бе канен на среща в Европарламента. Той обаче отклони всички покани с аргумента, че е зает.

Германският всекидневник Bild по-рано заведе поредица от съдебни дела срещу Комисията, искайки разкриване на документи, свързани с преговори за закупуване на ваксините срещу COVID-19, произведени от Pfizer/BioNTech и AstraZeneca.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се кандидатирала за нов шеф на НАТО, съобщи британският в. „Сън“.

„Сън“, който цитира британски източници, отбелязва, че Великобритания вероятно ще наложи вето на кандидатурата на Фон дер Лайен, поради незавидните резултати от управлението й на германските въоръжени сили, докато беше министър на отбраната, посочва Ройтерс.Германският вестник „Велт ам Зонтаг“ съобщи, че испанският премиер Педро Санчес и британският министър на отбраната Бен Уолъс са сред водещите кандидати за приемник на Столтенберг,писа и БТА.

Йордан Халачев 

4 Коментара

БОРБА

преди 1 година

С Тази като ръководител на ОТАН 3та е неизбежна.

Коментирай

12345

преди 1 година

Директно е за смъртна присъда тая кокошка, както и всички замесени в т.н. пандемия. Визирам и нашите ибрикчии.

Коментирай

moitoi

преди 1 година

Старата Кобра отива при Китайската Мангуста...!!! Резултатът е ясен!!!

Коментирай

Скорпион

преди 1 година

Тая беше приятелка на Тулупа. От един дол дрешки.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.