Ужас! Израел бомбардира бежанските лагери в Газа

https://svobodnoslovo.eu/svyat/uzhas-izrael-bombardira-bezhanskite-lageri-v-gaza/124091 SvobodnoSlovo.eu
Ужас! Израел бомбардира бежанските лагери в Газа

Израелските сили бомбардираха палестински бежански лагери в централната част на Газа във вторник. В подготовка да разширят наземната си офанзива в трета част от обсадената територия, съобщава Асошиейтед прес, предава fakti.bg.

Отварянето на потенциална нова бойна зона сочи към дългия и разрушителен път, който все още предстои. Докато Израел се зарича да смаже Хамас след атаката му на 7 октомври срещу Южен Израел.

Седмици наред израелските сили участват в тежки градски боеве в северната част на Газа и в южния град Хан Юнис. Изтласквайки палестинците в още по-малки участъци на територия в търсене на убежище.

Въпреки международния натиск за прекратяване на огъня и призивите на САЩ за намаляване на цивилните жертви. Израелският премиер Бенямин Нетаняху предупреди в понеделник, че битката “не’е близо до края си.

”Офанзивата на Израел е една от най-опустошителните военни кампании в новата история. Повече от 20 600 палестинци, две трети от тях жени и деца, са били убити, според Министерството на здравеопазването в Газа.

Жители на централна Газа във вторник описаха нощ на обстрел и въздушни удари, разтърсили претъпканите с хора лагери Нусейрат, Магази и Бурейдж.

otupor.com

1 Коментара

Димитрова

преди 4 месеца

Израел извършва геноцид под благосклонните погледи на "цивилизования" свят.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.