В Брюксел е като на война: Фермери обградиха централата на ЕС (СНИМКИ И ВИДЕО)

https://svobodnoslovo.eu/svyat/v-bryuksel-e-kato-na-voyna-fermeri-obgradiha-centralata-na-es-snimki-i-video/128396 SvobodnoSlovo.eu
В Брюксел е като на война: Фермери обградиха централата на ЕС (СНИМКИ И ВИДЕО)

Оборски тор, запалени гуми и сълзотворен газ

В Брюксел е като на война: Фермери обградиха централата на ЕС

Така изглеждаше центърът на Брюксел в понеделник сутринта, след като разгневени фермери обградиха централата на Европейския съюз. Този протест съвпада със среща на министрите на земеделието от блока. Фермерите изразяват гнева си заради катастрофалните зелени политики на ЕС.

Стотици белгийски фермери на трактори задръстиха пътищата около сградата на Европейския съвет, показват видеоклипове, публикувани в социалната мрежа X/Twitter.

Според Bloomberg фермерите са ядосани от бюрократичните пречки, търговските сделки, правилата, свързани с климата, и усилията да се помогне на Украйна да залее европейския пазар с евтино зърно.

„Има очевиден проблем с намаляването на вносните тарифи за Украйна и масовия внос на зърно и птици, което потиска цените“, каза Гийом Ван Бинст, генерален секретар на Федерацията на младите фермери.

Гийом добави: „Мерките, предложени от Еврокомисията, са много слаби и тя по-скоро предава горещия картоф на държавите членки“.

В Брюксел е като на война: Фермери обградиха централата на ЕС

Днешният протест е последният от поредицата демонстрации на фермери в няколко страни от ЕС, включително Франция, Италия, Испания, Полша, Румъния и България.

Междувременно лидерите на ЕС се опитват да обезвредят тази тиктакаща бомба със закъснител на социалните вълнения, разпространяващи се из целия блок. Те предприемат стъпки за намаляване на бюрокрацията и забавяне на някои зелени правила.

„Винаги може да стане по-бързо. Вече работим по-бързо от обикновено“, заяви Давид Кларинвал, министър на земеделието на Белгия, пред репортери.

Източник: obektivno.bg

1 Коментара

Филибелия

преди 2 месеца

Не да го обграждат, да го палят направо!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.