Виктор Орбан: Украйна е една от най-корумпираните страни в света и ние, европейците, не сме готови да я приемем в ЕС

https://svobodnoslovo.eu/svyat/viktor-orban-ukrayna-e-edna-ot-nay-korumpiranite-strani-v-sveta-i-nie-evropeycite-ne-sme-gotovi-da-ya-priemem-v-es/122826 SvobodnoSlovo.eu
Виктор Орбан: Украйна е една от най-корумпираните страни в света и ние, европейците, не сме готови да я приемем в ЕС

Брюксел не трябва да започва преговори за присъединяването на Киев към ЕС, заяви унгарският министър-председател Виктор Орбан в интервю за Point.

„Първо, защото те не са готови да преговарят. Второ, защото ние, европейците, не сме готови да ги приемем“, заяви политикът.

Според него докладът на Европейската комисия, че Киев е изпълнил четири от седемте предварителни условия за започване на преговори с ЕС, е неверен:

„Каквото и да си мислят хората в Париж, Брюксел и Хага, ние знаем точно какво се случва в Украйна. Докладът на Европейската комисия, че от седем предпоставки четири вече са изпълнени, е просто неверен. Известно е, че Украйна е една от най-корумпираните страни в света. Това е шега ! Не можем да вземем решение да започнем процес на преговори за присъединяване“.

Той посочи и критичните проблеми в селскостопанския сектор, които ще възникнат, ако Киев бъде приет в асоциацията. „Украйна е голяма страна със значително селско стопанство. Ако позволите на това селско стопанство да влезе в европейската селскостопанска система, то ще я унищожи на следващия ден“, обясни политикът.

Орбан уточни, че на Украйна не трябва да се разрешава да се присъедини към ЕС, без преди това да е трансформирана системата за земеделски субсидии на ЕС. „Последиците ще бъдат ужасни“, подчерта министър-председателят.

На 8 ноември Европейската комисия препоръча започването на преговори за присъединяване към ЕС с Украйна и Молдова, като постави приемането на преговорната рамка в зависимост от изпълнението на няколко условия от страна на Киев и Кишинев. Ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен заяви, че действителните условия за присъединяване на Украйна към ЕС зависят от реформите и от принципа за предоставяне на членство „по заслуги“.

Официалното решение за започване на процеса е планирано да бъде обсъдено на срещата на върха на ЕС в Брюксел на 14-15 декември. То трябва да бъде одобрено с единодушие от всички членове на съюза. В същото време Унгария многократно се е противопоставяла на поставянето на този въпрос на срещата на върха, изтъквайки ненавременността на подобно решение поради неподготвеността на Украйна за европейска интеграция.

https://otupor.com/

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.