Започват нападения над евреи в Лондон. Кметът Хан стяга полицията

https://svobodnoslovo.eu/svyat/zapochvat-napadeniya-nad-evrei-v-london-kmetat-han-styaga-policiyata/118217 SvobodnoSlovo.eu
Започват нападения над евреи в Лондон. Кметът Хан стяга полицията

Британски евреи станаха обект на антисемитски атаки, докато мюсюлманите излизат по улиците, за да отпразнуват терористичните атаки на Хамас в Израел

В неделя вечерта ресторантът Kosher в популярен еврейски квартал на Лондон беше разбит, а на близкия мост бяха изрисувани пропалестински графити след атаките срещу Израел, координирани от военното крило на палестинската групировка Хамас, пише сайтът RMXnews.

Прозорците на ресторанта в Голдърс Грийн, Северен Лондон, бяха разбити, а на моста само на метри от него беше изписана фразата „Свободна Палестина“ с графити.

Кметът на Лондон Садик Хан осъди нападенията, като подчерта, че в столицата на Обединеното кралство „няма толерантност към омразата“.

„Оставам в тесен контакт с полицията на града. Който и да е направил това, ще бъде изправен пред цялата строгост на закона. Заставам на страната на лондонските евреи и днес и винаги“, добави той.

Антисемитските нападения се случват само часове след като хиляди мюсюлмани излязоха по британските улици, за да отпразнуват изненадващия пробив на бойците на Хамас на израелска територия и последвалото безразборно избиване на цивилни, включително 260 участници в музикалния фестивал Supernova, проведен в пустинята Негев, недалеч от оспорваната ивица Газа.

Британските евреи се опасяват от увеличаване на броя на антисемитските нападения след събитията през уикенда на израелско-палестинската граница и в неделя столичната полиция направи изявление, в което обяви, че ще увеличи присъствието си по лондонските улици, за да осигури допълнителна защита на общността.

„Наясно сме, че този конфликт оказва далечно въздействие върху общностите по целия свят, и изразяваме пълната си подкрепа за засегнатите в Лондон“, пише в съобщението.

„Вслушваме се и работим с общностите и партньорите, за да гарантираме, че хората се чувстват сигурни и защитени. Молим гражданите да съобщават за всичко, което ги притеснява, например за заплашително поведение.“

Еврейската общност се подготвя за нови нападения, както е обичайно след избухване на насилие в Близкия изток.

„Когато има голям конфликт в Израел и по-специално в Газа, тук във Великобритания се наблюдава рязък скок на престъпленията от омраза срещу евреите“, казва Дейв Рич, директор по политиките на CST, благотворителна организация, която съветва еврейските организации по въпросите на сигурността във Великобритания.

Събитията в Близкия изток показват само признаци на по-нататъшна ескалация, като се очаква Израел да отвърне на удара за това, което неговите лидери нарекоха „най-лошият ден в историята на Израел“

Джонатан Конрикус, говорител на Израелските сили за отбрана (IDF), определи атаките като израелските „11 септември и Пърл Харбър в едно“ и обяви, че израелските военни са нанесли „фатален удар“ на възможностите на Хамас с множество въздушни удари по Газа през нощта.

Израел е призовал 110 000 резервисти в подготовка за по-нататъшни бойни действия.

https://kritichno.bg/

6 Коментара

Тошев

преди 6 месеца

Тъпаци! Нали искахте бежанци. Хак да ви е......

Коментирай

Всеки път едно и също!

преди 6 месеца

Чисти провокации на службите им и в ситито и в Газа! Наливане на масло в огъня! Сценарият е един и същ - трябва им винаги ВРАГ, който е ситуиран между мирно население, което бива заличено!

Коментирай

Сенека

преди 6 месеца

Ха, ха, Иванов, ти да не си мислиш, че бай Ганю ще отстъпи тротоара на Моше? Що не питаш Динко? Що не питаш Бойко? Ако той го остъпи, ще е, защото или е пребил, или е обрал Моше до шушка.

Коментирай

сигур има причина

преди 6 месеца

Народонаселението да не люби страстно евреите, А?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.